Posao ostao bez radnika

Pavle Milić prije

Nezadovoljni ste poslom, maltretira vas šef? Tko kaže da u Hrvatskoj nema sretnih poslovnih priča. Odmorite dušu čitajući o hrabrim radnicima tvrtke ”JG & co.”.

VARAŽDIN – Radnici varaždinske tvrke specijalizirane za PVC stolariju “JG & co.” ovog su ponedjeljka kolektivno napustili svoje radno mjesto. Iako tvrka posluje uspješno te je unatoč krizi čak i povećala svoje poslovanje, ovog je ponedjeljka prestala sa radom i  zauvijek zatvorila svoja vrata.

“Plaće su bile prilično dobre i redovite, a prema svojim zaposlenicima odnosio sam se korektno cijelo vrijeme” – kaže Jozo Gašpar, vlasnik tvrtke, koji ne krije razočaranje nad postupkom svojih radnika. Tragom ove čudne vijesti krenuli smo u potragu za odgovorima. Prvo mjesto je, naravno, bila policija na kojoj smo željeli ustanoviti krije li gospodin Gašpar nekakve bitne informacije. Na naše iznenađenje, dosje gospodina Gašpara pokazao se čistim  poput planinskog izvora u rodnom selu Vlatka Markovića.

Što je ove dobre ljude potaklo da u ovim vremenima krize napuste siguran posao vjerojatno bi ostao vječni misterij da novinari Sprdex-a nisu visokokvalificirani kadrovi koji svoje tekstove ne pišu, već žive.

Tako u PU varaždinskoj također saznajemo kako je proteklog mjeseca raspisan natječaj za 12 radnih mjesta u policijskom voznom parku. Iako je natječaj bio javan, u policiji nas uvjeravaju da je upravo 12 radnika spomenute tvrke imalo najbolje kvalifikacije te su, kao takvi, i zaposleni.
“Gospodin Gašpar je fin čovjek i neka ovo ne shvati osobno. Imali smo dobru plaću, ali dozlogrdilo nam je da radimo dnevno osam sati, a da bolovanja moramo pravdati liječničkim potvrdama. Kolektivno smo se prijavili na ovaj natječaj i, srećom, svi smo primljeni. Plaća je veća, radi se od 9 do 11 sati, a obećana nam je i božićnica” – govori nam Pavle Milić, bivši šef nabave, a sada predsjednik Nadzornog odbora Sindikata policijskih domara i portira.
Nakon saznanja o sudbini bivših radnika gospodin Gašpar je i sam pokazao razumijevanje za njihov čin priznavši nam da nikad nije prežalio činjenicu što je postao privatnik.

U moru sivih vijesti o zatvaranju tvornica i ljudima koji ostaju bez posla, vjerujemo da će ova priča o poslu koji je ostao bez radnika probuditi nadu u svima iz privatnog sektora koji sanjaju o bezbrižnom razdoblju između faksa i mirovine provedenom u zemlji meda i mlijeka, sreće i blagostanja, prirodnom wellness centru – državnoj firmi.

Pavle Milić poslije

 

Razveseli nas klikom:

0 comments