U Hrvatskoj se pojavili lažni Konzumovi bonovi

Ljubomoran na uspjeh poštenog hrvatskog poduzetnika i domoljuba, židovsko-masonsko-antihrvatski lobi opet je odlučio napakostiti mu svojim nedjelima.

Srećom, u državnim tvrtkama još uvijek nije zabilježen slučaj isplate plaće u kunama

ZAGREB –  Zadnjih nekoliko tjedana od naših dopisnika s terena svakodnevno primamo uznemirujuće vijesti o velikom broju falsificiranih Konzumovih bonova koji su posljednjih tjedana preplavili tržište. Riječ je o papirnatim novčanicama koje su u narodu dobile ime “kune” iz razloga što su se poslodavci, od kojih velik broj odnedavno isplaćuje plaće u ovoj ”valuti”, radnicima kunili da je valuta pravovaljana na hrvatskom tržištu te da je u potpunosti kompatibilna Konzumovom bonu. Ipak, da je to neistina, uvjerili smo se u telefonskom razgovoru s visokim dužnosnikom Narodne banke koji nam je potvrdio da je Konzumov bon jedina prava i legitimna valuta na teritoriju RH.

Lažne novčanice, takozvane kune, lako je prepoznati. Dolaze u apoenima od 10, 20, 50, 100, 200, 500 i tisuću (usporedbe radi, novčanica od tisuću kuna vrijedi 5 Konzumovih bonova). Novčanice su prilično neugledne te znatno odudaraju od visokih standarda Konzumovih bonova. Na njima se nalaze navodno zaslužni Hrvati, iako ne možemo ne primijetiti da na nijednoj nema oca Konzumovog bona, Ivice Todorića.

U novčarskom svijetu postoje razne špekulacije o tome tko je ovu lažnu valutu podmetnuo na tržište. Od svih priča, od kojih dobar dio graniči s teorijama zavjere, najlogičnijom se čini ona kako se u središtu ovog skandala nalaze novčarski centri moći SAD-a koji na ovaj način žele oslabiti Konzumov bon u nadi da će na taj način spasiti devalvaciju dolara koja je, od pojave Konzumova bona, nezaustavljiva, a o čemu smo već pisali.

Ovo je utjecalo i na stabilnost Konzumovog bona. Ipak, da bi očuvali njegovu vrijednost, ekonomski stručnjaci iz Konzuma  i HNB-a pristupili su vatrogasnim mjerama te su u optjecaj u trgovine Konzuma pustili deset tisuća kilograma K plus kancerogenih mesnih narezaka s kojima su, uz pomoć akcije 2+1 gratis, stimulirali tržište na povećano trošenje Kozumovih bonova čime su valutu zadržali stabilnom.

Ipak, šteta je već napravljena. Na desetke poslodavaca koriste spomenute ”kune” za isplatu plaća svojim radnicima koji su iste počeli trošiti kako sami zamisle, što bi u budućnosti moglo imati daljnje negativne posljedice na potrošnju u Konzumu, a time i na stabilnost Konzumovog bona.

Ipak, kako saznajemo, u Konzumu su spremni na nove udare nelegalne kune te u zalihama imaju velik broj tuna u konzervi i smrznute piletine kojima planiraju održavati tečaj Konzumovog bona stabilnim. Također, u izvanrednim vijestima, emitiranim umjesto središnjeg Dnevnika, Ivica Todorić je pozvao sve nasamarene radnike da poslodavce koji su im isplaćivali plaće u kunama u što skorijem roku prijave u najbližu Konzumovu poslovnicu.

FOTO: Pixsell/Marko Lukunić/Večernji list

Razveseli nas klikom:

0 comments