Na HRT-u problem riješili – dijalogom

Legenda kaže kako je ovo prvi slučaj civiliziranog razgovora na Prisavlju još od sukoba Olivera Mlakara i Milana Sijerkovića u ljeto 1878. godine.

Hloverka je i u mladim danima ideale nesebično pretpostavljala osobnoj koristi

PRISAVLJE – Vijest koju su nam kroz popodne dostavili naši izvori s HRT-a slobodno bi mogla ići u rubriku vjerovali ili ne. Iako smo, prema uzbuđenom tonu našeg izvora, u prvi trenutak pomislili da je možda HRT otkupio neki film mlađi od deset godina, informacija koju smo dobili još nas je više iznenadila. Naime, na HRT-u je, što ne pamte ni najstariji zaposlenici, sukob riješen ni više ni manje nego – dijalogom.

“Sukob je izbio kada je Programsko vijeće trebalo odlučiti o financiranju jubilarnog stotog dokumentarca o Titu. Jedan dio je smatrao da 12 milijuna kuna treba utrošiti na 30 epizoda dokumentarca koji bi se bavio Titovim prehrambenim navikama, dok je druga struja bila za jeftiniju opciju, dokumentarac o Titovom odnosu prema životinjama koji bi porezne obveznike stajao 10 milijuna kuna” – javlja nam naš izvor sa HRT-a. Oko redatelja nije bilo dileme, Antun Vrdoljak je priznao da on, osim o Titu, praktički ni ne razmišlja o drugim stvarima. Ponekad pogleda kakvu utakmicu, a i to rijetko pa je problem redatelja, na nezadovoljstvo kritike, uspješno apsolviran.

Iako su svi bili pripremljeni na nove verbalne ispade, prijetnje tužbama i hladnim oružjem, vrag će ga znati zbog čega, konflikt je u konačnici riješen razgovorom. “Sukobljeni su pristali na kompromisno rješenje. Snimat će se jedan dokumentarac u vrijednosti od 25 milijuna kuna, a prikazivat će se u 70 epizoda. Radni naziv je “Tito- prehrana, obuća i životinje” – stoji u službenom priopćenju s Prisavlja.

No, ovaj neočekivani događaj možda je naposljetku prouzročio više problema nego što ih je riješio. Pošto nitko nije bio pijan, nisu letjele šake, a izostala je i javna prepiska, javio se problem uređenja središnjeg Dnevnika. Budući da osamdeset posto Dnevnika inače otpada na događanja na samom HRT-u, današnji bi Dnevnik mogao biti najkraći u povijesti. Štoviše, neki čak predlažu da se sam Dnevnik preskoči te da se odmah ide na Sport i Vremensku prognozu budući da Hrvati ionako samo pričaju o sportu i o vremenu.

Bruno Kovačević nije shvatio šalu pa je ozbiljno razmotrio ovaj prijedlog. Nitko nije bio iznenađen. Iz Hrvatskog novinarskog društva javljaju da je proslava tisućitog izdanog priopćenja vezanog za stanje na HRT-u odgođena do povratka Hloverke s godišnjeg.

Razveseli nas klikom:

0 comments