Urednik New York Timesa uragan Sandy nazvao jeftinom kopijom HDZ-ovog gospodarskog programa

”Klima nad SAD-om stabilizirat će se već za nekoliko dana, a pitajte samo ljude u Hrvatskoj kakva poduzetnička klima tamo vlada godinama nakon haračenja Ive Sanadera” oštar je bio Bill Keller. 

Zašto uragani nose ženska imena? Kada dođu topli su i nježni, a kad odu odnesu ti i auto i kuću! Ako ste se upravo nasmijali na ovu pošalicu toplo preporučamo stranicu www.humorstarihljudi.com

SAD – Uragan Sandy, koji zadnja dva dana pustoši istočnu obalu SAD-a, odmah po pojavljivanju izazvao je brojne polemike u svjetskoj javnosti. Prve su reagirale brojne američke konzervativne udruge koje su izrazile negodovanje što najjači uragan u povijesti, oluja svih oluja, ima „izrazito pedersko ime“, koje, kako su naglasili, više pristaje toploj proljetnoj kišici nego macho uraganu ovakvih razmjera.

No, osim sa sumnjama o vlastitoj seksualnosti, uragan Sandy tokom popodneva suočio se s mnogo ozbiljnijim problemom. Naime, svjetskim medijima poput bombe je odjeknula optužba da je uragan ”do najsitnijeg detalja kopirao gospodarski program HDZ-ove Vlade iz 2004. godine. Sličnosti su frapantne, pogledajte nasukane tankere u SAD-u i hrvatska brodogradilišta, pogledajte broj ljudi koji je ostao bez krova nad glavom, pogledajte karakterističan način pustošenja Istočne obale i usporedite ga s pustošenjem proračuna… Sve je tu, samo ako želite vidjeti, Sandy je obični prevarant” u svojoj redovnoj kolumni piše Bill Keller, glavni urednik New York Timesa.

U kratkom telefonskom razgovoru uragan nam je oštro demantirao da je išta ukrao od HDZ-a, naglasivši kako je svoje metode razvio samostalno, uz određenu pomoć malenih vjerskih sekti koji njegovu pojavu zazivaju još otkad je država New York legalizirala istospolne brakove. Na ovo objašnjenje Keller samo odmahuje rukom naglašava da je to sasvim prozirna strategija koja naprosto pršti HDZ-ovim potpisom: „Promptno demantiranje očitog lopovluka i suradnja s Crkvom? Ma ne, HDZ-ovci to nikad ne bi napravili“ ironično zaključuje Keller.

Razveseli nas klikom:

0 comments