Izbori za Europarlament izgurali objektivnost i radovanje tuđem uspjehu s vrha ljestvice stvari koje Hrvate ni najmanje ne zanimaju

Nastave li se stvari odvijati postojećim tempom, do nedjelje bi izbore za Europarlament moglo pratiti manje ljudi nego HRT-ovu uspješnicu Damin gambit.

Pošto iz objektivnih razloga nedjelju popodne ne može provesti u igri s prijateljima, Marko iz Koprivnice bi mogao biti jedini Hrvat koji će pratiti izbore za Europski parlament
Pošto iz objektivnih razloga nedjelju popodne ne može provesti u igri s prijateljima, Marko iz Koprivnice bi mogao biti jedini Hrvat koji će pratiti izbore za Europski parlament

HRVATSKA – Redovna mjesečna ljestvica stvari koje Hrvate ni najmanje ne zanimaju već nekoliko godina izgleda gotovo identično. Čitanje, objektivnost i radovanje tuđem uspjehu trojac su koji tradicionalno vlada vrhom ljestvice,a među njih se tek tu i tamo ugura kakav hrvatski film koji nije komedija. No, ovog mjeseca po prvi put u povijesti na čelno mjesto ljestvice zasjeli su jedni izbori.

”Gledajte, i sam sam bio šokiran kad sam na prvom mjestu ugledao temu koja se tiče politike. To je apsolutno nevjerojatno. Otkad postoje mjerenja nismo zabilježili da Hrvat nema stav o nečemu što se tiče politike. Pa makar se radilo o alokaciji sredstava za seoske zadruge u Bosanskom brodu” kaže nam Dragan Bagić iz agencije Ipsos Puls koja je provela istraživanje.

Rezultate su, kako kaže, provjerili nekoliko puta i nema nikakve sumnje u njihovu ispravnost. Izbori za Europarlament stvar su koja je Hrvatima na ljestvici prioriteta niža čak i od toga da budu objektivni ili se, ne dao Bog, raduju tuđem uspjehu.

”Još uvijek odbijam vjerovati. Prošlog mjeseca odradili smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i ne mogu zamisliti da je moguće onako lošu igru još više glorificirati. Luka Modrić odigrao je još jednu solidnu utakmicu za Real, a da bi mu pojačali učinak čak smo izmislili izraz ”predasistencija”. Ružno je uopće pomisliti da smo pridonijeli tome da građane Hrvatske učinimo objektivnijima” izjavio je Drago Ćosić ispred Udruge hrvatskih sportskih komentatora koja tradicionalno najviše doprinosi sveopćem nemaru Hrvata za bilo koji vid objektivnosti.

Zašto su točno Hrvati tako nezainteresirani za izbore za Europski parlament u ovom je trenutku prilična nepoznanica. Jedan dio političkih analitičara smatra da je dugačka zima Hrvatima oduzela moć razgovora o bilo čemu osim o vremenu, dok nas je drugi dio analitičara zbunjeno upitao o kakvim izborima pričamo.

Razveseli nas klikom:

0 comments