Razboljela se studentica koja izmišlja ”istinite priče” za Jutarnji list

Nesretnica je dobila tešku upalu pluća nakon što je upala u hladnu Savu bježeći od muža svoje svekrve koji je zapravo žena.

Jao meni, nije se mogla riješiti zavodnika sa Zrća. Ne bih to ni neprijatelju poželjela
Nije se mogla riješiti zavodnika sa Zrća! O, Bože!

ZAGREB – Kao što ste sasvim sigurno već primijetili, rubrika ”Istinite priče” na internetskom portalu Jutarnjeg lista već danima zjapi prazna. Iako iz naše najveće dnevne novine još uvijek nema službenog očitovanja o ovom propustu, neslužbeno doznajemo kako je razlog izostanku najkvalitetnijeg novinskog štiva u zemlji bolest studentice koja je zadužena za izmišljanje istinitih priča.

Naime, kao i svake godine, EPH izdanja u prvom mjesecu na svoju platnu listu uzimaju nekoliko perspektivnih studenata i studentica sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti. Mladi vježbenici zatim godinu dana provedu vježbajući pisanje izmišljenih priča pod vodstvom prvog pera redakcije – Davora Butkovića.

”Radi se sve, u početku su to lagane teme, pišemo lažne priče, izmislimo kakvu afericu o osobama bez stvarne političke moći ili značaja, odradi se tu i par lažnih intervjua, a ponekad u pomoć priskoči i Zlatko Gall koji vježbenicima objašnjava kako pisati izvještaj s koncerta koji se još nije dogodio. Budući da smo s godinama skupili ohoho takvih lažnih priča zapitali smo se zašto ih ne početi objavljivati? Zaboga, pa ljudi čitaju Gloriju i 24 sata, gdje ne bi ovo” priča nam naš izvor iz Jutarnjeg koji je, naravno, poželio ostati anoniman.

Ove godine u lažnom informiranju posebno se istakla studentica treće godine novinarstva, Jasna Maldini. Odavna hrvatsko novinarstvo nije vidjelo većeg talenta, kažu upućeni. Iako na samom početku karijere, Jasna je dnevno izbacivala i do 8 što izmišljenih što potpuno irelevantnih tekstova. Urednicima Jutarnjeg nije dugo trebalo da shvate kakav dragulj imaju u rukama te su mladoj novinarki osigurali rubriku ”Istinite priče” u kojoj su objavljivali priče koje Jasna izmisli.

I to kakve priče! Nakon samo tjedan dana promocije na naslovnoj stranici, nije bilo Hrvata kojem nisu rasle zazubice od priča o pohotnim kućanicama, tajnicama nimfomankama i zgodnim šefovima po čijim su se krevetima valjale. Upravo stoga veliku većinu Hrvata, a tu se i sami ubrajamo, kao hladan tuš dočekala je današnja naslovnica portala Jutarnjeg bez ”Istinitih priča”.

Kao što smo već naveli, sreća u nesreći je da ”Istinite priče” nisu zauvijek nestale iz naših života i srca. Radi se tek o kratkotrajnom izbivanju studentice Jasne koja se, navodno, ispričala težom upalom pluća koju je zaradila skokom u Savu uslijed epskog bijega od pomahnitalog muža svoje svekrve koji je zapravo žena.

Razveseli nas klikom:

0 comments