Vlada razmatra kupovinu najvećeg aviona na svijetu: ”Luksuzne automobile smo prerasli, a i premijerov ego više ne stane u obične avione”

Po ovom pitanju oglasio se i službeni Kaptol koji napada Vladu za rasipništvo: “Koliko se desetaka zlatnih zvona i fasada od oniksa moglo postaviti po crkvama diljem Hrvatske”

„Antonov 225, najveći zrakoplov na svijetu, jedini je postojeći zrakoplov koji, uz premijera, može ponijeti i njegov rastući ego. Iako smo svjesni da će, nastavi li rasti ovim tempom, premijerov ego već oko Božića prerasti i ovaj zrakoplov, ovo nam je sad jedina opcija. A predstavlja i izvrsno bacanje proračunskih sredstava na nepotreban luksuz, što je jedna od glavnih odrednica naše politike posljednjih mjeseci“ u neformalnom razgovoru potvrdio nam je jedan izvor iz Vlade koji je želio ostati anoniman.

Na rasipnost Kukuriku koalicije HDZ odgovara svojim gospodarskim projektom u kojem navode da oni mogu puno bolje od aktualne vlasti. S tim u vezi svim županima primorskih županija preporuča se nabava podmornice kao službenog vozila.
Na rasipnost Kukuriku koalicije HDZ odgovara svojim gospodarskim projektom u kojem navode da oni mogu puno bolje od aktualne vlasti. S tim u vezi svim županima primorskih županija preporuča se nabava podmornice kao službenog vozila.

Ako se ostvari ova kupoprodaja biti će to novih petstotinjak milijuna kuna potrošenih bezveze, pa u Vladi smatraju da će na taj način minimalizirati sve ostale afere. U vladajućoj koaliciji, priznaje nam naš izvor, već tjednima raspravljaju kako bi se trebalo suočiti sa sve učestalijim aferama oko bezrazložnog trošenja proračunskih sredstava.

„Prvo je jedan ministar, kojeg nećemo imenovati da se ne sramoti, predložio da je afere moguće riješiti tako što nećemo kupovati skupocjene automobile. Prvo smo mislili da je ispričao vic, ali kad je rekao da misli ozbiljno, poslali smo ga na liječenje. Autobusom, čisto da vidi kako je to kad nemaš službeni automobil. Na kraju smo došli do zaključka da je afere najbolje riješiti tako što ćemo napraviti superaferu o kojoj će onda svi pričati“ govori naš izvor kako su došli na ideju kupnje Antonova 225 koji će se preimenovati u Zoranov 3G0.

„Nismo se odmah sjetili aviona. Pošto ova vlast ni aferu ne zna napraviti kako treba, mislili smo neko ministarsko mjesto ponuditi Kalemeti. Srećom po Hrvate, onda smo se sjetili ovog aviona“ nastavlja naš izvor.

Avion će, obaviještava nas, služiti za privatne posjete unutar Hrvatske. Kako doznajemo nakon curenja vijesti o kupnji najvećeg aviona na svijetu došlo je do razilaženja u mišljenju unutar stranke. Dio članova smatra kako je kupnja ovog aviona potpuno opravdana, dok radikalniji dio stranke smatra kako je ovo potpuno glup potez pošto za mjesec dana NASA izbacuje duplo veći Spaceshuttle koji bi bio, kud i kamo, bolja investicija.

Razveseli nas klikom:

0 comments