Rukometaši otkrili krivca za poraz od Španjolske: ”Sasvim su nas izbezumili poštenim suđenjem”

Da nešto nije u redu osjetilo se već u 38. sekundi utakmice kad je Drago Ćosić izgovorio rečenicu u kojoj je bilo nešto objektivnosti, što je u dosadašnjoj karijeri ovog teoretičara zavjere potpuna nepoznanica.

Malo je poznata činjenica da su se igrači protivničkih momčadi masovno žalili na Mirka Alilovića koji, kad im se okrene iz profila, blokira oko 80% gola što mnogi smatraju nedozvoljenom prednošću
Malo je poznata činjenica da su se igrači protivničkih momčadi masovno žalili na Mirka Alilovića koji, kad im se okrene iz profila, blokira oko 80% gola što mnogi smatraju nedozvoljenom prednošću

DANSKA – Tuga, očaj i, prije svega, ogorčenje ogledali su se u očima hrvatskih rukometaša kojima se već godinama na najperfidnije moguće načine oduzimaju medalje na svjetskim i europskim rukometnim smotrama, dakle u prosjeku svakog drugog ponedjeljka u mjesecu.

Iznimka, naravno, nije bilo ni europsko prvenstvo u Danskoj tokom kojeg su se rukometni stručnjaci diljem hrvatskih kafana i kauča sa sjetom prisjećali Carle del Ponte i poštenih suđenja generalima.

Iako navikli na razorazne nepravde, ono što su nesretnim Hrvatima suci priredili na utakmici za treće mjesto protiv Španjolske sasvim sigurno će ući u anale sportskih namještaljki. Nakon što smo se godinama više ili manje uspješno borili protiv sudačkih nepravdi, svjetski rukometni moćnici odlučili su nas uništiti onime čemu se apsolutno nitko nije mogao nadati – poštenim suđenjem.

”Od samog starta bilo je jasno da nešto nije u redu. Nijedan naš igrač nije bio isključen i nakon 5 minuta svi smo se međusobno pogledavali u čudu. Slavko je pozvao time-out, a onda se Duvnjak sjetio da je ovo već jednom doživio kad je igrao u Njemačkoj – ujednačen sudački kriterij. Teško je bilo kontrolirati bijes! Prolistali smo sve taktičke knjige od Line Červara pa naovamo, ali u nijednoj nismo našli upute kako se ponašati u ovoj situaciji. Što je utakmica odmicala, postajalo je sve mučnije za gledati” izjavio je nakon utakmice vidno razočarani kapetan Igor Vori.

”A što da vam kažem!? Preklinjao sam suce, ne podižite ruke kad Španjolci napadaju, ne sudite faule, pa što ima veze što je Duvnjak ostao bez oka. Ima drugo! Pokušali smo kompenzirati na sve moguće načine. Čak sam i Kopljara uveo. Mislio sam čak i da im dozvolimo da pucaju na prazan gol, ali nezgodno je to, igrači ponekad od straha pogode stativu ili prečku, sigurnije je bilo na uvesti Alilovića” izjavio je izbornik Goluža.

Do poluvremena ujednačen sudački kriterij već je prelomio utakmicu. Španolci su bili tri gola u prednosti, a u nastavku se sudačka lakrdija samo nastavila. U posljednjim minutama Duvnjak je konačno uspio isprovocirati isključenje, ali bilo je već kasno. Španjolci su ostvarili preveliku prednost i sasvim nezasluženo osvojili brončanu medalju.

Kako saznajemo, ovo je prouzrokovalo određene probleme organizatorima koji su, očekivajući pobjedu Hrvatske, pripremili brončane medalje zlatnog sjaja te će ceremonija proglašenja kasniti nekoliko sati dok iz kovačnice za Španjolce ne pristignu obične brončane medalje.

Razveseli nas klikom:

0 comments