Kad bi američke TV serije bile snimane u Hrvatskoj: drugi dio

Nije da ima razloga za to, ali ako ste slučajno propustili prvi dio – potražite ga ovdje. Ali prvo pročitajte drugi jer što je život bez malo ludosti.

Prijatelji

Petorica najboljih prijatelja Ivo, Petar, Nadan, Mladen i Nevenka druže se još od srednje škole, a serija se uključuje u njihov život kad svi useljavaju u susjedne ćelije na zagrebačkom Remetincu. U prvoj sezoni upoznajemo likove i njihove šašave osobine. Ivo, vođa ekipe i veliki egocentrik, uvijek šefuje i sve mora biti po njegovom. Glupavi Petar obožava hranu i nikad nije sit, a Nadan je slab na umjetnine i lijepa odijela.  Mladen ekipi često dosađuje ubitačnim pričama koje nikog ne zanimaju, a Nevenka je pomalo šašava ljepotica prekrasne plave kose i s istančanim smislom za modu. Između ovo dvoje prijatelja, jasno je od samog početka, frcaju ljubavne iskre, ali zajedno završe tek nakon nekoliko Mladenovih bračnih brodoloma.

Krajem četvrte sezone, na iznenađenje mnogih, ljubavne iskre rasplamsaju strast između Ive i Nadana koji u početku svoju vezu kriju od drugih zbog potencijalne sramote, međutim, kasnije postaju sve opušteniji i javno iskazuju ljubav. Nakon deset godina prijatelji tužni napuštaju svoje privremene domove u Remetincu i počinju samostalne živote. Petar ostaje vjeran hrani, Mladen i Nevenka shvaćaju da su stvoreni jedno za drugo, a Ivo i Nadan sele u predgrađe Zagreba gdje usvajaju malenog romskog dječaka od kojeg namjeravaju napraviti ono što oni nikad nisu uspjeli – savršenog lopova.

Kako sam upoznao vašu majku

Pedesetogodišnji otac dvoje djece, Ivica Bačić, jednog nedjeljnog poslijepodneva odluči svojoj djeci, 16-godišnjoj Slavici i 17-godišnjem Josipu, ispričati priču kako je upoznao njihovu majku. Potpuno zgrožena djeca nazivaju ga luđakom i u nevjerici odbijaju slušanje još jedne njegove dosadne priče, vade svoje pametne telefone, očev glas postaje tek pozadinska buka i serija završava.

Marko u sredini

U ovoj seriji pratimo život pomalo disfunkcionalne obitelji iz Knina. Otac Petar i majka Klara muku muče s četvoricom nestašnih sinova. U centru radnje je 17-godišnji Marko koji, na opće iznenađenje, ne samo da završava osnovnu školu već i upisuje gimnaziju. Ostala braća mu se rugaju i zadirkuju ga nazivajući ga svakakvim pogrdnim imenima. Već u prvoj sezoni obitelj se skoro raspadne kad Marko za nedjeljnim ručkom kaže da su ustaše bili zločinci. Otac i svih troje preostalih braće upadaju u predinfarktno stanje kad kaže da je to čitao u knjizi iz povijesti. Rugaju mu se jer dativ od ”knjiga” izgovorio ”knjizi” umjesto ”knjigi” i nesretni Marko postaje svjestan da ga za nekoliko godina čeka najteža odluka u životu – obitelj ili fakultet…

Uvod u anatomiju

Humorna drama koja na vjeran način prikazuje živote liječnika u Hrvatskoj. Radnja se vrti oko Meride Grejić, mlade djevojke čiji su roditelji za vrijeme rata pobjegli iz Bosne i Hercegovine. Nakon 12 godina studiranja, stažiranja i specijalizacije Merida je potrošila sav novac potreban za mito kojim se osigurava zapošljavanje u hrvatskom zdravstvu. Nakon još 3 godine na Zavodu konačno se zapošljava u jednoj zagrebačkoj bolnici. Već prvog radnog dana Meridin šef, dr. Maras, napušta radno mjesto tokom radnog vremena da može prisustvovati skupu HDZ-a zajedno s 90% preostalih hrvatskih liječnika. Merida ostaje sama na odjelu s preko 40 pacijenata koji čekaju na pregled već 8 sati. U dvanaest dugih sezona pratimo životne brodolome mlade Meride tokom jedne prosječne smjene mladog liječnika u Hrvatskoj koja traje 400 sati.

Puna kuća

Stanislav Prelog 27-godišnji je diplomirani ekonomist. Nakon fakulteta odmah je pronašao posao, uselio u stan sa dugogodišnjom djevojkom Anom i dobio dvoje djece. Međutim, dolaskom krize Stanislav ostaje bez posla, a Anina porodiljna naknada toliko je visoka da se zimi griju na voštanu svijeću. Stanislav shvaća da tako više ne mogu dalje i donosi tešku odluku – zajedno s obitelji uselit će se natrag u 36 kvadrata veliku kuću sa svojim roditeljima.

U ovoj prekrasnoj obiteljskoj drami svjedočimo tipično hrvatskim šašavim nesuglasicama između snahe i punice oko načina odgoja djece. Stanislavova majka Barica u prvoj sezoni sve češće se miješa u njihov brak. Ana je u početku tolerantna, ali već u drugoj sezoni sve češće razmišlja da kuhinjski nož upotrijebi za nešto drugo osim sjeckanja luka kojim baka Barica liječi sve bolesti u kući. S vremenom život u punoj kući postaje sve nepodnošljiviji, a sve kulminira u završnoj sezoni kada Stanislavov i Anin sin Joško oboli od upale pluća. Ana mora donijeti odluku: spasiti dječakov život odlaskom u bolnicu ili spasiti brak pristankom na bakinu metodu liječenja upale pluća pojačanom molitvom krunice i oblozima od rakije.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments