Predstavnici stranaka zgroženi presudom Sanaderu: ”Da smo znali da se zbog krađe može u zatvor, nikad se ne bi počeli baviti politikom!”

”Kako da ja sad sa 53-godine mijenjam karijeru? Što da radim da opet legalno uzimam novac od naroda? Da postanem svećenik?” zgrožen je jedan od političara.

Vlasnici šoping centara strahuju da će, ako presuda postane pravomoćna, značajno opasti prodaja crnih torbi koje, malo je poznato, u svijetu služe za spremanje odjeće, dok ih se u Hrvatskoj uglavnom koristi za transport veće količine gotovine
Vlasnici šoping centara strahuju da će, ako presuda postane pravomoćna, značajno opasti prodaja crnih torbi koje, malo je poznato, u svijetu služe za spremanje odjeće, dok ih se u Hrvatskoj uglavnom koristi za transport veće količine gotovine

HRVATSKA – Nakon više od dvije godine dugog suđenja danas je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu izrekla presudu bivšem premijeru dr. Ivi Sanaderu. Na zaprepaštenje svih prisutnih predstavnika medija i mnogobrojnih političara Sanader je proglašem krivim i osuđen na čak devet godina zatvora. Ali ni to nije bilo najgore, nemilosrdna sutkinja u presudi je obvezala bivšeg premijera na povrat svega što je u godinama dok je vladao pokrao.

Hrvatska politička scena, malo je reći, zgrožena je ovim sporadičnim izljevom neovisnosti hrvatskih sudova.

”Gospode Bože! Ajde kazna zatvora, to još i razumijem. Ali da mora vratiti sve što je pokrao! Kakvu poruku ova presuda šalje? Hoće li se sutra itko baviti politikom? Ogranak mladeži u Karlovcu nam se već raspao, a strah me i pomisliti što će biti kad vijest za 10-ak godina kočijom doputuje do naših mjesnih odbora u Lici i Dalmatinskoj zagori’ prestravljen je bio jedan HDZ-ovac.

Slično razmišljaju i predstavnici drugih stranaka, svi odreda zgroženi činjenicom da se za običnu krađu u Hrvatskoj može ići u zatvor.

”Neki sada govore, to je tek prvostupanjska presuda, pravda će pobijediti nakon žalbe. Podcjenjuju moju inteligenciju kao da sam kakva radnica Kamenskog ili otac djeteta kojeg je pregazio tajkun. Svoje zdravlje sam ostavio na ovom poslu! Više ni ne osjećam leđa koliko sam se puta sagnuo nekom poljubiti guzicu i ovo mi je hvala? Imam četvero djece, pita li se itko hoće li oni sutra imati što jesti ako im ne platim ostatak ispita na privatnim fakultetima?” frapiran je Martin Bekavac iz SDP-a koji strahuje da bi nakon 24 godine karijere političara mogao biti prisiljen otići u Kanadu i po prvi puta u životu za kruh zarađivati radom.

Razveseli nas klikom:

0 comments