Nova pravila bodovanja: Nema dodatnih bodova, za upis u srednju školu bit će dovoljna članska iskaznica SDP-a

I dokaz o nesposobnosti.

Ministarstvo obrazovanja i ispraznih prijetnji nogometnoj močvari, na čelu s ministrom Željkom Jovanovićem, danas je predstavilo novi pravilnik prema kojem će se djeca nakon završene osnovne škole upisivati u srednju školu.

Ministar Jovanović je jedini ministar kojemu je apsolutno svaka reforma pala na Ustavnom sudu pa je samo pitanje vremena kada će i ova, ali u prostorijama Ministarstva danas je ipak predstavljen novi pravilnik. Njime se ukidaju dosadašnji dodatni bodovi za sportaše i polaznike drugog stranog jezika, ali se uvode brojne novine koje će, tvrde u Ministarstvu, mnogima olakšati upis.

Popularnost HDZ-a među učenicima je posebno skočila kada su u stranci zauzeli stav da kopiranje tuđeg rada nije varanje nego kompiliranje mišljenja.
Popularnost HDZ-a među učenicima je posebno skočila kada su u stranci zauzeli stav da kopiranje tuđeg rada nije varanje nego “kompiliranje mišljenja”.

Tako će izravan upis u bilo koju srednju školu, odnosno maksimalnih 60 bodova, imati svatko tko posjeduje valjanu iskaznicu SDP-a uz koju će trebati priložiti i dokaz o uplaćenoj godišnjoj članarini, kao i valjani dokaz o nesposobnosti odobren od strane čelnika lokalnog SDP-a.

Vlasnici iskaznice HNS-a dobit će dodatnih četrdeset bodova dok će, zbog, kako je rekao ministar, prava na različitost svi članovi HDZ-a za upis u srednju školu imati dodatnih 30 bodova. Ipak, ostaje otvoreno pitanje koliko će članova HDZ-a uopće koristiti ovu pogodnost jer preko pedeset posto članstva nema završenu osnovnu školu, a to je, priznaju u ministarstvu, problem kojeg ne mogu zanemariti.

– Nije ovo Sabor, nadzorni odbor državne firme ili gradonačelnička funkcija pa da je se može obnašati  i bez osnovne škole. Ovdje se ipak radi o upisu u srednju školu – obrazložila nam je ministrova tajnica Vesna Prekovezović.

Jedan od glavnih razloga zašto članstvo u stranci nosi toliko bodova, rečeno je u Ministarstvu, je da bi se mlade približilo politici, ali i životu, te da im se od malih nogu usadi ono što je važno za preživjeti u Hrvatskoj.

Osim ovih bodova, pogodnosti pri upisu imati će svi koji dokažu vezu sa nekim minstrom (osam dodatnih bodova), županom (četiri boda), područnim biskupom (šest bodova), mjesnim župnikom (3 boda) ili lokalnim stranačkim gradonačelnikom (4 boda s tim da se ne računaju načelnici s nezavisnih lista). Izravan upis imaju i Linićevi kumovi. te drugi ljudi s nekim ozbiljnijim mentalnim defektom.

U Ministarstvu su još dodali da će se u srednju školu moći upisati i pomoću znanja, kvalifikacija i ocjena iz osnovne škole, dakle vlastitim znanjem i sposobnostima, što će biti presedan u cijelom hrvatskom društvu.

Razveseli nas klikom:

0 comments