Meteoalarm izdao crveno upozorenje za čitavu Hrvatsku; biskupi ljuti: “Miješaju nam se u posao”

Nakon što je jučer popodne Meteoalarm izdao crveno upozorenje za cijelu Hrvatsku, jutros se oglasila i Hrvatska biskupska konferencija koja je zbog ovog priopćenja prekinula zasjedanje o tome je li treba neudanim ženama dozvoliti da sjede u crkvenim klupama.

„Tko je taj Meteoalarm i zbog čega se oni mješaju u posao biskupa i svećenika u Hrvatskoj. Danas upozoravaju na crvenu opasnost, sutra će početi ispovijedati, a što će onda? Hoće li možda umjesto nas početi koketirati s fašizmom?“, s pravom se pitaju biskupi koji smatraju da je upozoravanje na crvenu opasnost njihov posao kojeg odlično rade zadnja dva desetljeća.

Osim što im se miješaju u posao, biskupi smatraju da Meteoalarm upozoravanje na crvenu opasnost vrši krajnje amaterski. „Evo, jučer su izdali crveno upozorenje za područje Rijeke i sjevernog Jadrana, a da išta znaju znali bi da je taj teritorij odavno crven“, kritičan je biskup Ivas koji je na teološkom fakultetu doktorirao na temu „Kako se protiv crvene vlasti boriti izvlačenjem milijardi iz proračuna“, a koji već dvadeset godina svake nedjelje izdaje crvena upozorenja najvišeg stupnja.

„Da je Meteoalarm potpuno kopirao naše riječi bilo je jasno kada su, uz upozorenje, dodali kako nas čeka nestabilno vrijeme i puno padalina. Upravo mi jedini govorimo koliko je glava palo radi crvene opasnosti zadnjih 70 godina“, zaključuju biskupi svoju konferenciju za novinare.

Razveseli nas klikom:

0 comments