Obama upozorio na razornu moć nadolazeće oluje usporedivši je s Planom 21

Sjedinjene Američke Države isčekuju snježni armagedon kakav se ne pamti još od veljače 2014. godine, a građani se pripremaju  na najgori scenarij – pucanje internetske veze. Upravo zbog toga jutros su na nekoliko sati namjerno ugašeni Facebook i Twitter kako bi se građane upozorili kako nije riječ o šali i kako je vrlo vjerojatno da će nekoliko sljedećih obroka biti nemoguće uploadati na neku društvenu mrežu.

Ipak, snježni armagedon mogao bi ostaviti dugotrajne gospodarske, ekonomske i socijalne posljedice, a to je ono čega se u Ovalnom uredu najviše i boje. Kako bi upozorili građane na opasnost, iz Bijele kuće su zamolili Kim Kardashian da sljedeća 24 sata ne posta nove slike svoje stražnjice kako bi Amerikanci silom prilika pročitali poneku informaciju o snježnoj oluji. Posebno je dramatičan bio Barack Obama koji je, pomalo nepromišljeno, nadolazeću oluju usporedio s Planom 21. No nije stao samo na tome: “Zamislite gospodarstvo i ekonomiju koju vode ljudi Sanaderovih kleptomanskih sklonosti, Grčićevog ekonomskog znanja, te sva sila ministara iz Milanovićeva kabineta. Eto, takve posljedice očekujemo od ove Oluje. Jednostavno ne postoji scenarij da oluja bude poput Josipovića – nevidljiva i brzo zaboravljena”, dramatičan je bio Obama.

Ono što američki predsjednik nije očekivao  je činjenica da će se američki kreditni rejting na samo spominjanje Plana 21 srozati u junk kategoriju, a odmah nakon konferencije preko 40 čelnika bankarskih kuća ponudilo je Obami kredite po kamatama od 40 posto na rok otplate od dva dana, točno onakve kakve hrvatski dužnosnici dižu u inozemstvu.

Razveseli nas klikom:

0 comments