Mladić (26) još uvijek ne može odlučiti koji je članak iz ”24 sata” prvoaprilska šala

HRVATSKA – Mnogobrojni hrvatski portali i novine danas su tradicionalno odlučili prevariti građane starije od 90 godina prvoaprilskim šalama. S druge strane, ništa manje brojni Facebook hejteri hrabro su razotkrivali novinske podvale svojim komentarima, dok su dežurni šaljivci dvadeset i četvrtu godinu zaredom naglašavali kako bi u ”ovoj državi prvi april trebao biti svaki dan”. No, ovu dobro uhodanu rutinu poremetio je Slaven Brkić, 26-godišnji Vukovarac i jedini čovjek sa završenom osnovnom školom koji je danas imao problema s razlikovanjem laži od istine.

Slaven je rano jutros krenuo na putovanje autobusom od Vukovara do Zagreba. Prije polaska svratio je do kioska Tiska da kupi tekućinu za kontaktne leće, ali ga je prodavačica razumjela ”najveće smeće” te mu je prodala primjerak ”24 sata”.

– Znao sam da je prvi april pa sam odlučio odmah na početku razotkriti koja je to vijest u ovim novinama lažna. Inače ne čitam “24 sata” pa sam se uskoro susreo s problemom. Kada sam vidio vijest na prvoj stranici mislio sam da je to to, ali onda sam jednako besmislenu vijest vidio i na drugoj, trećoj, četvrtoj i svakoj drugoj stranici – žali se inače normalan mladić koji uslijed osmosatne izloženosti tekstovima iz “24 sata” i hitovima Narodnog radija po povratku u Zagreb zadobio ozbiljna oštećenja čeonog režnja i umalo počeo podržavati šatoraše.

– Najgore od svega, članak još uvijek nisam pronašao. Za sada mi je favorit tekst o čovjeku s brojem noge 56, ali s druge strane tu je i vijest o pojavi čudovišta Drekavca u selu Gornja Dragotinja kod Prijedora. Više u ništa nisam siguran, možda je i specijal o kravama s repom u obliku križa također podvala – iznenađen je ovaj mladić koji, kaže, ne namjerava odustati. Do kraja dana još će barem 100 puta izdvojiti 12 sekundi i pročitati cijelo današnje izdanje od prvog do zadnjeg slova, a nakon lažnog teksta planira se upustiti i u potragu za jednim bez pravopisne greške.

Razveseli nas klikom:

0 comments