Šest najružnijih web stranica

Andjeli-neba.com.hr – obranite se od zlih Saurijanaca grozomornim dizajnom

andjeli neba

Osim što je nevjerojatno ružna, ova stranica graniči s potpunim ludilom. Baš kao što joj ime govori, na stranici se oglašavaju anđeli neba, a sudeći prema njihovim apokaliptičkim savjetima, ne čeka nas ništa dobro. Naravno, osim ako ne prigrlite učenje Ashtara Sherana, generala svemirske vojske koja broji ni manje ni više nego deset milijuna svemirskih bojnih brodova. Ako sumnjate u ovog vođu Svemira tu su i slike s Isusom Kristom na kojima se njih dvojica rukuju, a koje bi trebale, valjda, kršćanima dati do znanja kako je Ashtar Sheran OK tip. Univerzalni karakter stranice potvrđuje i činjenica što na njoj možete naći nekoliko jezika, a možda je najtužnija činjenica od svega što je hrvatska verzija stranice samo jedna od tridesetak istih stranica koje postoje u čitavom svijetu.

Ako vas ne ubije grozomorni dizajn koji izgleda ružnije od srca političara, ubit će vas zli Saurijanci, narod koji je izašao izravno iz Pakla i koji ima za cilj čipirati sve ljude na svijetu. Da bi spriječio čipiranje ljudi, Ashtar Sheran neće upotrijebiti flotu od deset milijuna svemirskih brodova već će evakuirati Zemlju. Da, dobro ste pročitali, na ovom smetlištu od stranice možete naći detaljne uputue o skorašnjoj evakuaciji Zemlje, a zgodno je i pročitati kako se ponašati s drugim svemirskim bićima.

U svakom slučaju, najtužnije od svega što urnebesno ružan dizajn i nije najveći problem ove stranice.

E da, na stranici su i podaci o dobrovoljnim uplatama. Jer Ashtaru Sheranu treba tvojih sto kuna da završi Zvijezdu smrti.

Ako vam tekst nije dosta, maknite sve lijepo iz blizine, stavite naočale za varenje i posjetite Andjele neba

 

Shopping čumez

dućan

 

Dobro, znamo da su shopping centri rađeni kao nepregledni labirint kako bi djevojke i one jadnike prisiljene da ih prate zadržao što više i natjerao da ode u minus kakvog bi se i Lalovac posramio. No, je li i web stranica mora izgledati poput cirkusa? Ako se pita ove norveške marketinške magove vjerojatno mora. Arngren.net je online shop toliko ružan i negledljiv da kraj njega prijenos utakmice Osijeka i Slavena izgleda kao El Clasico. Od Star Wars monopolya do jeepa, od dronova do telefona sa skajp priključkom – na ovoj stranici pronaći ćete sve. Osim onoga što ste došli pronaći. Usudi se kupiti nešto – arngren.net. Eto vam ideje za moto. Nema na čemu, mi ćemo i dalje ići na hrelić. Barem drže koliko toliko do dizajna.

Gimnazija koja neće dati nijednog dizajnera

gimnazija

O čemu je točno riječ, ne znamo, ali stranica je vrlo vjerojatno pokus poljskih gimnazijalaca koji se oteo kontroli. Ovaj antidizajn nakićeniji je od prosječnog hrvatskog biskupa, a već nakon dvadesetak sekundi izazvat će vam veću migrenu nego da sat vremena slušate recitacije Božidara Alića. Kao što ste već shvatili, riječ je i stranici poljske gimnazije kraj koje i čarape na šlapama izgledaju kao nešto skladno i oku ugodno.

Slika vrijedi, kažu, tisuću riječi, ali u ovom slučaju jednostavno ne može dočarati svu raskoš ružnoće ovog sotonskog djela pa vas pozivamo da kliknete, ali i naglašavamo kako to radite na vlastitu odgovornost. Klikni ako se usudiš.

Predsjednik.hr

I mi svog konja za trku imamo. Ne, nije riječ o web shopu ili stranici neke gimnazije već, ni više ni manje, o službenoj stranici hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Njen je tim, očito, malo preočito shvatio povratak na Tuđmanov put i u devedesete pa su i dizajn prilagodili tom vremenu. Osim što je potpuno nepregledna, stranica se učitava duže od predsjedničkog mandata. Naslovnicom dominira iritirajuće plava koja je, namjerno ili slučajno, u potpuno istoj nijansi kao Kolindino odijelo s inauguracije pa sve to pojačava dojam o stranici koja više priliči službenoj stranici predstavnika stanara zgrade nego stranici predsjednice jedne države. Na stranici se mogu naći i informacije o bivšim predsjednicima koje su bogate kao i narod kojem su bili na čelu. Dakle, nimalo. Ivo Josipović čak nema ni slike, što je jedina pozitivna stvar na ovoj stranici. Ako poželite pročitati nešto o Tuđamnu otvorit će vam kategoriju “Novosti” u kojoj će biti ekskluzivna i bombastična vijest o danu i satu smrti prvog predsjednika. Nakon ovoga više jednostavno nismo gledali dalje. Tuđman je umro? Kolinda, idi reći prijateljima u Savsku. Usudi se kliknuti: Predsjednik.hr

 

kolinda
Ne, niste označili sliku, plava je sama od sebe

Sva raskoš ustaštva: safaric-safaric.si

Ako ste mislili da je stranica hrvatske predsjednice nešto najgore što je domaći web ponudio, naivni ste poput Sanaderovog ministra koji u deset godina nije u ništa posumnjao. Izbor najružnije stranice bez predstavnika krajnje hrvatske desnice zamisliv je kao štedljivi SDP-ov ministar. Ne znamo je li najveći problem ove stranice njeno ime (kvragu, stranica se zove safaric-safaric.si), činjenica što je registrirana u Sloveniji, a diči se hrvatstvom, dizajn koji je ružniji od ratnog zločina ili teme koje ovo ruglo pokriva –  na šafariću jednostavno ne nedostaje ružnoće i neukusa. Pozadina je prekrivena malim hrvatskim zastavama. Hej, što je to, slovenska zastava. Iz nekog razloga pozadina je pokrivena i slovenskim zastavama, a tema koja dominira je pad Nezavisne Države Hrvatske koji je, kažu autori, najtužniji događaj u hrvatskoj povijesti. Naravno, linkovi, ako uopće rade, lome se poput nogu u županijskoj nogometnoj ligi, a od tema dominiraju klasične hrvatske teme smještene u period između 1941. i 1945. kada je i ovaj dizajn zadnji put bio korišten. U ime svega što je lijepo nemoj kliknuti.

šafarić

Apsolutni pobjednik!

Nije čudno što je ova indijska ljepotica apsolutno najružnija stranica na svijetu, ono što je fascinantno je to što je ova stranica nastala kao reklama za izradu web stranica. Jednostavno nema riječi kojima bi se opisala količna ružnoće, neukusa i kiča kojih ova stranica ima za izvoz. Ma kraj ovo remek djela i Šafarić nam izgleda kao nešto oku ugodno. Važno je znati da slika ne dočarava niti jedan posto onoga što će vas dočekati jednom kada posjetite stranicu koja se sastoji od cca tridesetak slika Gowinda Tiwaria koji je, valjda, tip koji bi, nakon ovog remek djela trebao napraviti i vašu stranicu jer mu je to posao. Ovo jednostavno ne smijete propustiti. Klikni i uživaj!

tiwaro

Razveseli nas klikom:

0 comments