SENZACIJA Sveučilišni profesor na studentov mail odgovorio složenom rečenicom

Većeg šoka u akademskoj zajednici nije bilo još otkad je student Prometnog fakulteta diplomirao u roku.

ZAGREB – ”Poštovani profesore, Vaša ekscelencijo, nadumu ljudski i svjetlo mog života,

u četvrtak, 08. svibnja trebao sam održati seminar iz kolegija Klasične sociološke teorije 1, no spletom izrazito nesretnih okolnosti slomio sam nogu, izgubio psa, dobio gripu, bio otet, isključili su mi struju i ukraden mi je ključ od stana. Nađete li u srcu trunčicu milostinje, molim poklonite ju meni i odgodite seminar, čijem sam se održavanju o još kako veselio, za sljedeći termin.

S poštovanjem dostojnim divljenja,
Martin Mareković”.

Poslao je Martin, 22-godišnji student sociologije i filozofije, gore napisani mail profesoru Miletiću, strahu i trepetu hodnika Filozofskog fakulteta. Kao i svaki student, tri dana i tri noći je, umjesto da piše seminar, smišljao tekst kojim će pisanje pokušati izbjeći. Odgovor kojeg je dočekao doživio je dosad samo u mokrim snovima:

”Poštovani kolega,

Kupili ste me još sa slomljenom nogom, razumijem vaše razloge, seminar smatrajte odgođenim.

Pozdrav,
Franko Miletić”.

Tri zareza, nekoliko subjekata i predikata, niti jedna jedina skraćenica! Pričao je Martin kolegama o ovom podvigu, ali apsolutno nitko nije vjerovao. Sveučilišni profesor da studentu odgovori s više od 6-7 slova!? Nečuveno! No, u istinitost ove priče uvjerili smo se i sami dok nam je Martin treskavim rukama otvarao mail koji je već ušao u povijest. Radi se, kunemo se, o pravoj pravcatoj nezavisno složenoj rečenici.

Razumljivo, do inkriminiranog profesora danas je gotovo nemoguće doći. Po kuloarima se priča kako se na redovnom tjednom kružoku sveučilišnih profesora: ”Koga smo ovog tjedna natjerali da se upiša u gaće i kako” pravdao da mu je, baš kad je krenuo odgovoriti standardno:

”Ne može.
FM”

preko tipkovnice prošetala mačka, ali ovaj očajni pokušaj opravdavanja nije vrijedan komentara. Što mu je bilo i kakav će ovo učinak ostaviti na akademsku zajednicu tek ostaje za vidjeti, ali izgubljeni ugled profesor Miletić će teško povratiti. Po hodnicima Filozofskog već su krenule priče da je jednom viđen kako na vrijeme dolazi na konzultacije…

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments