Sve više mladih Hrvata umjesto fakulteta upisuje Ekonomiju i Filozofski

Ekonomija je treću godinu zaredom u rujnu zabilježila rekordan upis studenata, a iz knjižara diljem zemlje najavili su kako će za potrebe upisa naredne godine tiskati gotovo 30% više plavih kuverti.

Sve više mladih u Hrvatskoj, pokazalo je istraživanje kakve drugo nego ugledne agencije “Bilo nacije”, umjesto fakulteta godine pred burzom odlučuje provoditi na Ekonomiji i Filozofskom.

Za Filozofski se uglavnom odlučuju mladi Hrvati i to iz razloga jer ne žele baciti Che Guevara majice, a jedino ih na Filozofskom mogu nositi bez srama i nakon što navrše dvadeset godina.

Ekonomiji su sklonije Hrvatice kojima nije pošlo za rukom da zatrudne na maturi pa ekonomiju vide kao svojevrsnu urbaniju verziju RTL-ove serije “Ljubav je na selu”.

Filozofski fakultet, posebno studij povijesti i sociologije, velik broj mladih odabire jer žele postati profesionalni komunisti. Većina ispitanih studenata ne zna gdje će poslije studija, ali ih to ne brine s obzirom da preko 70% studenata Filozofskog fakulteta na četvrtoj godini studija umre od starosti, dok ih tek dvadeset posto navrši osamdeset godina i upiše parcijalu pete.

“Prošle godine zabilježili smo pad broja upisa što smo dovodili u vezu s činjenicom da je velik broj mladih ljudi potpuno razočarala činjenica što se Mate Kapović ošišao. Ipak, ove godine ponovo bilježimo povećanje broja upisanih”, govori nam 54-godišnji apsolvent indologije i romske književnosti, Zdravko Pukić, koji je ove godine postao prodekan za nastavu zbog činjenice što ima više godina i staža od svih profesora.

Zanimljivo, nitko od ispitanih nije se izjasnio za studiranje na FER-u, a to je vjerojatno zbog činjenice što se anketa vršila na otvorenom, a ne na forumima World of Warcrafta.

Ako ti se svidio članak, udijeli nam lajk na našoj Facebook stranici. A lajkaj i ako ti se nije svidio.

Razveseli nas klikom:

0 comments