Ugroženi životi brojnih mladih Hrvata, požar u Kanadi zaprijetio gradovima

Nekoliko desetaka tisuća mladih Hrvata životno je ugroženo nakon što je požar koji danima pali sve pred sobom u Kanadi zaprijetio gradovima, javljaju agencije. Ovakvu opasnost brojni mladi stanovnici Kanade ne pamte još od Domovinskog rata, a zbog velikog broja Hrvata Kanađani za skaliranje elementarnih nepogoda koriste hrvatske pojmove.

“Požar koji je buknuo u nedjelju i trenutno iznosi dva Gordana Marasa. Onim rijetkim Kanađanima koji ovdje nisu pobjegli iz Hrvatske, mjera je ekvivalent šteti koju bivši ministar poduzetništva Gordan Maras napravi u jednom danu na mjestu ministra. Dakle, trenutni požar je jednak dvodnevnom ministarskom angažmanu Gordana Marasa, to je jako puno”, rekao je kanadski premijer Justin Trudeau.

“Požar je trenutno jačine Pet Plus, daleko je to još od levela Plan 21”, brojčano je objasnio šef kanadskih vatrogasaca Luka Vojković iz Blata na Korčuli.

“Ovo ne pamtim još od požara iznad Skradina prije tri ljeta”, rekao nam je jedan prolaznik koji je,kako ispada, jedan od nekoliko desetaka tisuća ugroženih mladih Hrvata.

“Trenutno je ugroženo oko 50.000 mladih ljudi iz Hrvaske, a nastavi li vatra gorjeti do nedjelje taj broj mogao bi porasti na sto tisuća s obzirom koliko ih bježi iz Domovine”, rekao nam je kanadski ministar vanjskih poslova.

No, u Hrvatskoj ima onih koji bi voljeli da im gradu prijeti pakleni požar stoljeća. Bolje nego, kako kažu, Ćorić i Tepeš.

“Što da vam kažem, i ja bi u Kanadu. A što ću, moram zadnji ostat ovdje. Kad svi izađu, ja moram provjerit da nije kome šta ostalo”, nesretan je mladi Lovre Ćuk, nezaposleni inžinjer nuklearne fizike iz Osijeka koji je uredbom vlade zadužen da bude zadnji stanovnik Hrvatske koji će na izlazu za sobom ugasiti svjetlo i državu ostaviti u crnilu u kakvom se više manje i nalazi.

Razveseli nas klikom:

0 comments