Najveći užasi hrvatskih televizija: Dobro jutro, Hrvatska

Novi Sprdexov serijal najvećih užasa domaćih televizija zajebana je disciplina, nešto poput čišćenja septičkih jama ili pripadništva mladeži SDP-a – nije cool, nećeš na račun toga jebati, sve je puno smrada i govana, ali iz nekog razloga netko i to radi.

Sa tim da, za razliku od SDP-a, septičke jame imaju neki smisao.

Izabrati najgori horor domaćih televizija težak je i nezahvalan posao, kao kad pripadnici HDZ-a bilo kojeg mjesta u Dalmatinskoj zagori biraju kandidata za seoskog načelnika – konkurencija je gadna, svi su kriminalci, ali netko mora riskirati izlazak u javnost, a time i optužnice DORH-a.

Za početak, išli smo na sigurno. Dobro jutro, Hrvatska je sigurna kao jedinica na Chelsea protiv NK Kamen Ivan Begovina Zmijavci čiji su igrači večer prije zaružili na koncertu Sandre Afrike prilikom proslave desetog travnja.

Dobro jutro, Hrvatska prije svega je najdugovječniji svjetski reality show jer drugog naziva nema za emisiju u kojoj evo već valjda 25 godina koje izgledaju kao 25 stoljeća u live prijenosu svako jutro gledamo krmeljavog Meštra, Karmelu Vukov Colić i ekipu.

Nakon uvodne špice koja podsjeća na devedesete, ustajanja za školu i buljenje u HRT jedan jer drugih programa i nije bilo, ide par sati – ničega.

Red lošeg humora, red jutarnje tjelovježbe koju vjerojatno nitko nikad nije popratio pa vrhunac jutra – dva poteza da bi lovcem matirao kralja.

“Dodajte malo starih viceva, kulturno umjetničko društvo iz Popovače, prilog o proslavi zlatnog pira Katice i Tvrtka iz Knina, malo himalajske soli, Karolinu Vidović Krišto, pustite da se krcka u jutarnjem terminu HRT-a, i emisija koju nećete probaviti je gotova”.

Moto: Nitko nije dovoljno nebitan

Gosti u emisiji kreću se u rasponu od nebitnih do potpuno nebitnih. Od domaćice iz Pitomače koja crta stopalima dok rukama mijesi pogaču do udruge vezačica goblena iz Popovače koje pletu goblene u obliku obitelji Tuđman. Ništa nije dovoljno nebitno da ne bi došlo u jutarnji program HTV-a.

Kad je nešto predosadno da bi išlo za Globalno sijelo, a preistinito i potkrijepljeno dokazima pa time i neprikladno za Mišakov Na rubu znanosti, to ide u Dobro jutro, Hrvatska.

U tu ekipu u posljednje vrijeme se odlično uklapa i Karolina Vidović Krišto i slični koji će , nakon priloga o utrci u vrećama oko Podvinja i najave Noći lampiona “Kordun svijetli do mjeseca”, ispričati izmišljene priče o abortusu. Svoj trojici gledatalja. Koji, ruku na srce, abortus ne mogu ni izvršiti s obzirom da su u klimakteriju od bitke na Neretvi.

U kojem bi svemiru ikoga normalnog zanimalo koji se dijalog krije iza ove slike?

Kad ova emisija završava, ne zna nitko. Ako spadate u jedan posto sretnika koji imaju posao, odavno vas nema. Ako ste ostatak države, ili zaspete od dosade ili prebacite na Domu.

Prema nikad potvrđenoj legendi, baba Stana iz Mirkovaca vezla je goblen i odgledala emisiju do kraja. Danas je ta priča poptu Stepinčeve biografije – teško je znati što je istina, a što laž.

Neki tvrde da emisiju nije odgledala do kraja, već da je umrla otvorenih očiju pa je samo tako izgledala.

Prava šteta, zvala se Stana, bila iz mjesta koje niste čuli i radila što vam nikad ne bi palo napamet – idealan kandidat za emisiju.

A da vidite kako je to dobar goblen bio.

D.Ki.

Razveseli nas klikom:

0 comments