Skandal prvog dana predsjedanja Hrvatske EU: Britanija ostaje, nisu donijeli 70 kuna taksenih maraka

Već prvog dana hrvatskog predsjedanja Europskom unijom došlo je do skandala koji će imati dalekosežne posljedice za budućnost ove tvorevine.

Naime, Boris Johnosn je, nakon što je jučer u Donjem domu britanskog parlementa prošao njegov zakon, stigao u Zagreb da riješi preostale probleme oko Brexita.

No, već oko devet sati ujutro naletio je na prepreku.

“Ispunio sam formular za istupnicu, podigao potvrdu o ulasku u EU ne stariju od tri mjeseca, slikao se, donio kopiju domovnice ovjerenu u javnog bilježnika”, počinje priču Johnson.

“Došao sam na šalter, ali bila je pauza. Ništa, rekao sam, pričekat ću dva sata”, priča Britanac koji nije ni slutio da će biti samo doručak hrvatskoj birokraciji.

“Oko podne je završila pauza pa sam oko 13 došao na red. Žena za pultom pregledavala je papire i kimala glavom. “Gdje vam je potvrda da niste mrtav narod?”, pitala me. Bio sam spreman i izvadio je iz druge fascikle”, kaže Johnosn. Izbjegao je prvu zamku.

No onda je zapelo.

“Pitala je di su mi taksene marke. Rekao sam da ćemo uplatiti preko interneta. Rekla je da toga kod nas nema. Rekla mi je da mogu poslati faks. Rekao sam da u Britaniji više nemamo nijedan faks. Predložio sam da odem do trafike, ali je rekla da radi do 13:30”, priča Johnson koji je predložio da dođe sutra.

No, službenica sutra ide na bolovanje jer mora urediti apartmane na moru, objasnila je britanskom premijeru. Raspisuje se natječaj za novu službenicu, ali to će biti gotovo do siječnja iduće godine.

Do tada najmanje, priopćio je Johnosno, moraju ostati u Uniji.

Razveseli nas klikom:

0 comments