HNL počeo prije četiri tjedna, nitko nije primijetio

U proljetnom dijelu odigrana su 4 kola i pala su 2 pogotka.

Slučajni gledatelji bili su iznenađeni kada su shvatili da su na terenu cijelo vrijeme bili osječki i varaždinski nogometaši, a ne stanovnici obližnjeg staračkog doma na pikniku

ZAGREB – Nemalo iznenađenje zateklo nas je danas u redakciji kada je iz ”GNK Dinamo” stiglo 400 besplatnih ulaznica za utakmicu 28. Kola 1. HNL između Dinama i Istre 1961. Dok je Danijela Čarobnjaković govorila ”baš kul, fini neki ljudi” muški dio ekipe s čuđenjem se pogledavao: ”Počeo je HNL? Kada jebote?”. Istog trena obavili smo preko 100 telefonskih poziva s prijateljima i baš nitko nije imao pojma da je završila zimska stanka koja obično traje oko 10 mjeseci.

Nakon što smo se oporavili od početnog šoka poslali smo goluba pismonošu u Rusanovu 13 iz koje je stigao sljedeći odgovor:
”Unaprijedili smo telekominikacije STOP Vlatko je pristao nakon 4 godine STOP Od petka koristimo telegram STOP Prvenstvo je počelo prije 4 tjedna STOP”

Prije 4 tjedna, kako je, zaboga, moguće da nitko nije primijetio? Vrijedni kakvi jesmo kontaktirali smo i druge sportske redakcije i saznali kako Index.hr već dva mjeseca bojkotira vijesti iz HNL-a, tako da većina obrazovanih Hrvata nije imala gdje čitati o naprasnom kraju zimske stanke. Cjelokupna sportska redakcija Jutarnjeg bila je zauzeta pregledavanjem snimki utakmica Tottenhama i računanjem koliko je dodira prošlo od kada je Luka Modrić dotaknuo loptu do postizanja pogotka. Također, Tomislav Židak, kako doznajemo, upravo je ispratio sezonu 1982-1983 te je na zasluženom odmoru. Vjesnik, Večernji i Novi list navodno su objavili vijest o početku proljetnog dijela sezone, ali se ona jednostavno nije probila dalje od njihovih 30 pretplatnika. Također, na stadionima nije bilo nikoga, a nacionalna televizija više ne prenosi nogometne utakmice te je čudnom kombinacijom slučajnosti početak nastavka nogometne sezone prošao u potpunosti nezapažen.

Inače, u prvom kolu nastavka prvenstva Hajduk je pobijedio Rijeku i najavio napad na titulu. Sljedeća tri kola je izgubio. Dinamo sada ima 453 boda prednosti, a Varaždin se nekim čudom još nije raspao. Tri igrača Šibenika su u bolnici zbog neuhranjenosti.

Razveseli nas klikom:

0 comments