Amiši se ogradili od konzervativnih stavova studentice A.M. Actually

Slučaj Benjamina Buttona, film o starcu u tijelu mladića, koji su mnogi shvatili kao najobičniju fikciju, mogao bi, čini se, imati uporišta u realnom svijetu, barem ako je suditi po pismu poslanom redakciji portala esava.info

S.D. STJEPAN RADIĆ – Još se ne zna tko stoji iza inicijala A.M. Actually, trenutno najpoznatije hrvatske studentice koja je jučer redakciji esave poslala pismo koje izgleda kao da ga je pisala 70-godišnja opatica iz 16. stoljeća. I to ona konzervativnija. Svi starački domovi demantirali su da je itko iz njihovih redova napisao takvo što, ali su velikodušno ponudili nesretnoj studentici da se preseli u jedan od domova.

Razuzdani studenti, umjesto da pauzu od učenja iskoriste za posjetu nekom muzeju ili kazalištu, oni dangube igrajući košarku i sklapajući nova prijateljstva. Okladili bismo se da je u ovom nemoralu pala i koja pizza ili boca vina.

„Evo, baš jutros smo ispratili pokojnu Stanku pa je krevet do Milice slobodan. Milica nekad glasno prdne, al nemojte da sazna da je to došlo od mene. U svakom slučaju, nesretna gospođica je dobrodošla“ govorio nam je gospodin Nikola (101) koji je ipak upozorio studenticu da se nekada subotom oko sedam ujutro zaigraju karte pa se zna dogoditi da uzavru strasti i padne koja psovka na dijalektu.

Istražujući tko bi mogao stajati iza spornog pisma, put nas je odveo jednoj amiškoj zajednici do koje je pismo također došlo, naravno, u papirnatom obliku. „Ma internet bi još i oprostili. U dosta se stavova slažemo s djevojkom. Ali, kvragu, i mi nekada petkom uz vatru zapjevamo. Alo da su izlasci, alkohol, kina, ćevapi i pizze grozni običaji mladih ljudi, tu se potpuno slažemo“ jasan je bio Dejan, vođa hrvatske amiške zajednice koji upravo organizira seminar „Liberalizam kod Amiša“ pa poziva i A.M. Actually ne bi li malo unaprijedila svoje stavove.

Pošto uredništvo Sprdexa, kao svaku večer, žuri u kazalište pa zatim na neko zapadnjačko studentsko jelo koje nije ćevapi ili pizza, najbolje je da ovaj članak završimo današnjom mudrom misli gospođe Ivanke (88) koja nam je rekla kako povlači svaku izjavu o tome kako ni mladost nije ono što je nekad bila. „Ovo je prava djevojka. To je mladost kakva je nekada bila“ rekla je konzervativna Ivanka, i lagala o čemu bi najbolje mogli posvjedočiti ranjenici Šeste ličke kojima je u mladosti, actually, bila puno više od bolničarke.

Razveseli nas klikom:

0 comments