Drugog dana nove godine propalo 99.9 % novogodišnjih odluka

Hrvatsku čast u ispunjavanju novogodišnjih odluka brani Luka Bibić iz Zadra koji se još drži odluke o tome kako će ignorirati i prekršiti sve druge novogodišnje odluke.

Prema najnovijem istraživanju Instituta za nebitne vijesti upitne istintosti koje uostalom nisu ni bitne (IZNVUIKONNB) iz Londona, Hrvatska se nalazi u samom svjetskom vrhu kada je riječ o propadanju dugo planiranih novogodišnjih odluka za koje ste se i ove godine kleli kako će vam promijeniti život. Željko iz Živogošča proslavlja već desetu jubilarnu novogodišnju odluku o ostavljanju od cigareta. Rekord mu je do sada bio 15. siječnja, ali ove godine je bio uvjeren da više nikada do kraja svog života nijednu cigaretu neće zapaliti. Ipak, kada se mamuran probudio nakon novogodišnje noći pokušavajući se sjetiti gdje je zapravo to sinoć bio, Željko je napipao kutiju cigareta sa par neiskorištenih koje mu je bilo žao baciti. „Ma sam sam sebi rekao da ću zapaliti još te dvije, čisto da ih ne bacim. I onda prestajem. Pa mislim, ne računa se valjda kutija koja je kupljena prije Nove godine“ govori nam Željko koji je, nakon što je zapalio te dvije cigarete ipak osjetio da je prekršio odluku. Iživciran radi toga otišao je do trafike i do kraja dana potpuno pokopao odluku sa još kutijom ipo popušenih cigareta.

Prijatelji, Stjepan i Luka, koji su donijeli odluku da više neće uzalud bacati vrijeme na nebitne stvari svoje se odluke, srećom, još uvijek pridržavaju.
Prijatelji, Stjepan i Luka, koji su donijeli odluku da više neće uzalud bacati vrijeme na nebitne stvari svoje se odluke, srećom, još uvijek pridržavaju.

Sa druge strane, njegova prijateljica Živana odlučila je kako u novoj godini neće ogovarati, ali nije mogla odoljeti kako je Željko „nikakav karakter“ te je prijateljici Juliji odmah javila kako je Željko „nula od čovjeka jer se svojih odluka, o kojima toliko priča, ne može držati ni par sati.“ Prekršivši svoju odluku, prekršila je i Julijinu koja se sebi zaklela da više neće besposleno visiti za mobitelom.

Odluke su padale i u većini Hrvatske, a do 15 sati propalo je više od pedeset posto odluka, što je najveći postotak od Crnog petka novogodišnjih odluka, 2002. godine, kada je do 16 sati apsolutno svaka odluka bila prekršena.

U večernjim satima mamurno uredništvo Sprdexa, koje uglavnom ne pije ali se za Novu godinu ipak počastilo kojom čašicom viška, pogazilo je svoju odluku kako će svaki dan napisati članak. Hoće li ijedna odluka doživjeti veljaču ostaje za vidjeti. Što su poželjeli hrvatski političari, ne znamo, ali se nadamo da su možda za razliku od prošlih godina poželjeli da će državu voditi u krivom smjeru i donositi krive odluke. Tko zna, možda i to prekrše, ali kakve smo sreće vjerojatno će to biti jedine odluke koje će u novoj godini uspjeti.

Razveseli nas klikom:

0 comments