HŽ: ”Postoji realna šansa da nije bilo nikakve eksplozije već je naš vlak opet probio zvučni zid”

”Već nekoliko godina naglašavamo kako bi svi upravljači strojeva u HŽ-u trebali proći obaveznu obuku za pilote” poručuju iz najvećeg hrvatskog gubitaša.

''Nakon letećeg vlaka sljedeći logičan korak je putovanje u budućnost'' poručuju iz HŽ-a
”Nakon letećeg vlaka sljedeći logičan korak je putovanje u budućnost” poručuju iz HŽ-a

ZAGREB – Iako se Jutarnji list svojski potrudio navodnu eksploziju na zagrebačkim tračnicama okarakterizirati kao teroristički akt, čini se ipak da, nakon New Yorka i Madrida, Podsused neće biti upisan u  terorističku mapu svijeta. Barem ako je vjerovati internoj istrazi HŽ-a koja je, prema našim izvorima, zaključila kako postoje realne osnove da je glasan prasak na pruzi prouzrokovao strojovođa koji je sa svojim teretnim vlakom opet probio zvučni zid.

”Znate, teško je uz ovakvu prometnu infrastrukturu i prvoklasne vlakove očekivati da će strojovođe stalno paziti da kazaljka ne prijeđe 1 mach. Dovoljan je jedan pogled na sat, srnu koji skakuče po snijegu i eto ti vraga, ode vlak preko 1,200 na sat. S problemom smo upoznati već odavna i radimo na tome da skinemo jedan dio šina s tračnica pa da naši vlakovi voze samo na desnom setu kola. Putovat će se malo duže, ali barem nećemo uznemiravati ljude” laže naš izvor iz HŽ-a.

Za komentar rezultata interne istrage upitali smo i Darka Peričića, predsjednika Uprave HŽ-a:

”Ne bih smio komentirati rezultate istrage koja je još u tijeku, ali osobno sam fan Sprdexa pa ću učiniti iznimku. Istina je, vjerojatno se radi o novom probijanju zvučnog zida. Znate ovi novi teretni vlakovi iz bivšeg Sovjetskog saveza jednostavno lete. Sreća da putnički vozni park nismo obnavljali od Drugog svjetskog rata. Moji inženjeri me uvjeravaju da bi putnički vlak od ovakve brzine poletio, ne bi bilo u redu prema Croatia Airlinesu hahahahaha” kaže Peričić.

Iz PU zagrebačke naglašavaju kako su još jučer poslali vlastite inspektore na teren, a budući da putuju putničkim, a ne teretnim vlakom, njihov dolazak na lokaciju očekuje se sredinom ožujka.

Razveseli nas klikom:

0 comments