Prodavačica u pekari izazvala imovinsko-pravni spor

Nitko ne bi rekao da se slučaj dogodio nakon prestavka neviđenih sniježnih mećava na našim prostorima. I, dok je zagrebačka populacija sačinjena od 75% branitelja i 83% Hercegovaca (od čega je većina oboje) širila radosnu vijest o prestanku nepodnošljivih hladnoća, u mračnom kutku ulica hrvatske metropole dogodio se nesvakidašnji skandal oko kojeg trakavica dan-danas traje i provlači se kroz novinske stupce.

Priča ide ovako: sve je navodno počelo kada je mladić (podaci poznati redakciji) ušao u svoju omiljenu pekaru u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u kojem ponekad pije kavu: “Dobar dan, susjed!”, zaorilo se iz zadimljene pekare tek što je zakoračio unutra, dok zaposlenica iste pekare nije niti naslutila kakvu će lavinu reakcija tek izazvati tim svojim pozdravom kojim, kako je rekla istražiteljima, pozdravlja svu redovnu klijentelu svog pekarskog pogona. “Dobar dan, ali nisam vam ja susjed, u ovom dijelu grada Vam često pijem kavu pa ponekad svratim ovdje po gablec”, hladno je i pomalo nepromišljeno odgovorio mladić.

Navodno ga je već tada pekarica prostrijelila pogledom i drugačijim tonom pitala: “Što ćete?”. Naš izvor tvrdi da joj je kupac objasnio da cijeli dan jede slatko te da ima potrebu pojesti nešto slano, a na to je dobio preporuku da pojede burek od sira (sirnicu op.a.) jer je navodno bio “friško izvađen iz pećnice”. Kako to obično biva, mladić je prihvatio ponudu i platio pozamašan iznos za proizvod, odnio ga u svoj omiljeni kafić i pojeo.

U cijelosti Vam donosimo mladićev iskaz: “Istog trena kada sam primio burek u ruku osjetio sam da nije topao kako mi je slagala prodavačica. Mislio sam da je samo dobro zapakiran. Onako u žurbi sam ga platio i otišao. pravo razočaranje se dogodilo kada sam taj isti burek i zagrizao. Nisam mogao vjerovati da bi mi žena podvalila burek od prekjučer samo zato štosam rekao da joj nisam susjed… Konobar me zamolio za griz. Dao sam mu, nakon čega taj isti komadić ispljunuo nasred kafića i žestoko opsovao moja religijska vjerovanja i užu obitelj. Ipak, nije mu bilo za zamjeriti.”

22-godišnji mladić će svoju zadovoljštinu tražiti na sudu na temelju zakona o zaštiti potrošača. Vlasnik pekare i pekarskog lanca kojem ona pripada prozvani “kralj tijesta”, Avseklelji Shipterilji – Aco (43) je odgovorio da je nemoguće da se tako nešto dogodilo u njegovoj pekari jer svi njegovi zaposlenici prolaze obuku prije nego su zaposleni, istovremeno nam pokazujući svoju diplomu s najprestižnijeg američkog fakulteta za pekarstvo Masachussets University of Baking Art (MUBA). Temeljiti kakvi jesmo, kontaktirali smo navedeno sveučilište na kojem smo dobili negativan odgovor na pitanje je li dotični diplomirao tamo, nakon čega mu prijeti oduzimanje svog stečenog bogatstva i pretvaranje pekarskog carstva u državno poduzeće.

Sagi tu nije kraj. Svoj dio kolača traži i sama prodavačica spornog bureka koja ima čvrste dokaze da je mladi ljubitelj bureka sa sirom upisan u knjige kao vlasnik nekretnine tek 50-ak metara udaljene od mjesta pronevjere, tako da je teoretski on njen susjed. Već je nabavila i odvjetnički tim koji tvrdi da je mladić ukrao taj stan jer nije htio priznati da ga posjeduje.

Razveseli nas klikom:

0 comments