Vladika Vasilije Kačavenda: ”Gay pornić sam snimio da pokažem mladima kako ne treba da se ponašaju”

”Naša mladost, to su sve fina deca, oni ne znaju šta je to peder. Kažu mi, vladika reci nam šta je to pederisanje, ne bi želeo da takav greh uradim iz neznanja. Nisam hteo, ali morao sam da im pokažem” dodao je vladika.

BEOGRAD – Problem udaljavanja mladih od Crkve, vjerojatno je problem svih crkava na svijetu. Sve do nedavno i Srpska pravoslavna crkva bila je suočena s istim problemom. Mladi ljudi,naime, sve manje su se interesirali za učenje o tome kako točno je Marija začela, Veliku Srbiju, a ni skupovi podrške Mladiću i Karadžiću nisu što su nekad bili. Ovo je uvidio i Vasilije Kačevenda, jedan od najtalentiranijih ratnih huškača posljednjih desetljeća te pripadnik konzervativne struje Srpske pravoslavne crkve. Kao da postoji ikoja druga.

On je, naime, već duži niz godina radio isključivo s mladim pravoslavcima, često i do ranih jutarnjih sati. Njegovi kolege uvjeravaju nas da mu ništa nije bilo teško kad su u pitanju mladi te su tim više zgroženi ”udruženim zločinačkim poduhvatom broj 2”, kako nazivaju novinske napade na vladiku zbog navodnog gay pornića kojeg je snimio:
”Ovo nema nigde na svetu bre. Ja vladiku znam malo bolje od vas i uveravam vas da mu se homoseksualnost prosto gadi, više i od Šiptara. Jadan čovek, iskreno da vam kažem, nikad se on nije oporavio od potpisa Dejtonskog sporazuma. Bojim se kako će ovo uopšte da preživi. Pa toliko je mladih četnika blagoslovio devedesetih, a šta je dobio zbog toga? Milorada Dodika i optužbe da je peder? Šta će ti takav život…” govori nam jedan od 1% pravoslavnih popova koji pristaju na razgovor s Hrvatima.

Posljednjih godina, saznajemo, vladiku je posebno boljela homoseksualnost koja se proširila i među srpskom mladošću. Svakog dana do njega bi dolazilo na desetke zabrinute djece koji su čuli za pošast homoseksualnosti, ali nisu znali o čemu se točno radi.

”Bilo je to pre tri dana. Vladika je primio jednog dečkića od 18 godina. Siroti dečak imao jednog prijatelja s kojim se volio da rva i maže uljima. Nije ni znao da je bio ispederisan! Dugo se vladika premišljo, ali onda je puklo u njemu! Kaže on meni, Vaso, ne može bre ovo ovako, ja moram srpsku decu da upozorim! Ko zna koliko jadnika će u paklu da gori zbog neznanja” kaže nam Vaso Dimitrijev, jedan od najbližih suradnika vladike Kačavende.

Gay pornić trebao je biti samo prvi dio dokumentarnog programa Srpske pravoslavne crkve pod nazivom „Što boli Boga“ u kojima bi mladima približio učenje SPC-a o stvarima koje nikako ne smiju raditi. „Na vladikinu žalost, do saznanja o postojanju pornića su došli mediji i tu je sve pošlo krivo. A na sinodu smo se složili da pornić sam po sebi i nije nešto, videli smo sto boljih, pa nam je bilo prosto neugodno pustiti ga u javnost“ kaže nam jedan od učesnika sinode na kojoj je odlučeno da vladika treba odgovarati zbog loše kvalitete gay pornića kojeg je snimio.

Razveseli nas klikom:

0 comments