Najpoznatiji svjetski cirkusi žale se da im predizborna kampanja u Hrvatskoj radi nelojalnu konkurenciju

Ona poznata Smojina: “da je ovaj grad pokrit ceradom imali bi najveći cirkus na svitu” za koju se svaki grad kune upravo da je Smoje za njega izrekao, napokon je dobila internacionalni karakter.

Pet najpoznatijih svjetskih cirkusa uputilo je na više adresa dopis u kojem traže da se regulira pitanje predizborne kampanje za lokalne izbore u Hrvatskoj, jer, kako smatraju, izbori u Hrvatskoj stvaraju nelojalnu konkurenciju.

Suprotno zdravoj pameti, Kerum je za šefa kampanje angažirao PR stručnjaka iz Sjeverne Koreje
Suprotno zdravoj pameti, Kerum je za šefa kampanje angažirao PR stručnjaka iz Sjeverne Koreje

“Ajde kad su parlamentarni, pa to se još i prave da ima neke političke kulture, al’ eto ti lokalnih izbora i nema te općine gdje nema bar pet kandidata zanimljivijih od našeg majmuna što recitira Šekspira” govori Carlos Mendoza, vlasnik Cirkusa Kolorado koj priznaje da je već nekoliko puta u svoj cirkus probao pridobiti Damira Kajina, ali bezuspješno. “Uh kakav bi to spektakl bio. Zamislite Kajina na trampolinu kako viče protiv lopova i sisača proračuna, a onda ode u jednodnevnu penziju” sjetan je Mendoza.

I drugi vlasnici bijesni su jer smatraju da životinje koje oni godinama treniraju ne mogu po zanimljivosti i neuobičajenosti parirati, primjera radi, jednom Bandiću. “Dvadeset godina treniramo čovjeka da proguta vatru, a Milan Bandić u od šale proguta proračun milijunskog grada. I opet bude izabran” pomalo sarkastičan je Martin McKlusky, vlasnik cirkusa “American” koji se nedavno odvojio od najvećeg rasadnika cirkusanata u SAD-u koji se zove Republikanska stranka.

“A što da vam pričamo o Kerumu. Koliko god naši majmuni bili glupi, nikada im ne bi palo napamet graditi Isusa od 50 metara, hahaha” ciničan je Donald Rupky, vlasnik cirkusa iz Montane koji traži da i hrvatski političari plaćaju članarinu Svjetskoj cirkuskoj federaciji te da se svakom političaru obavezno dodijeli službeni dreser, da makar sve bude legalno.

Iako su svjetski cirkusanti vidno bijesni, kao ljudi od zabave oni uvijek čašu vide do pola punu, pa sa ponosom ističu kako njihovi majmuni barem bolje govore engleski od 90 posto hrvatskih političara.

Razveseli nas klikom:

0 comments