Skandal u Lici: HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima ne može dokazati da mu je diploma falsificirana

Pokaže li se diploma originalnom, bit će to najveći skandal još otkad je gradonačelnikova tajnica greškom upisala  jednu nulu manje, pa je za sveca zaštitnika tog ličkog mjesta potrošeno samo 50 000 kuna umjesto planiranih 500 000.

Kampanja za drugi krug izbora za gradonačelnika u jednom mjestu u Lici počela je prilično žestoko. Nažalost, ime mjesta ne smijemo vam otkriti jer smo prisegli na anonimnost našim sugovornicima, lokalnim HDZ-ovcima koji su jedva pristali na razgovor zbog sramote koja im je, kako kažu, nanešena od strane oporbe koja je njihovog kandidata za zamjenika načelnika optužila da ima valjanu diplomu.

Osim zlatnih zvona, aktualna HDZ-ova vlast posebno je ponosna na najvećeg snjegovića Tuđmana na svijetu koji je napravljen za vrijeme njihovog mandata
Osim zlatnih zvona, aktualna HDZ-ova vlast posebno je ponosna na najvećeg snjegovića Tuđmana na svijetu koji je napravljen za vrijeme njihovog mandata

Oporbeni kandidat s nezavisne liste, i sam bivši HDZ-ovac, s matičnom se strankom sukobio oko pitanja je li bolje napravit križ od dvadeset metara i obična zvona ili samo skromni, desetmetarski, križić ali na novi zvonik stavit zlatna zvona.

“On ima komplekse jer mu je žena iz sela do pa je želio da mu punica svaki dan gleda križ koji je on digao. Mi smo bili racionalniji pa smo se odlučili na desetmetarski križ ali i zlatna zvona kakva nema nijedna crkva u Hrvatskoj” govore nam HDZ-ovci razloge rastanka s sadašnjim oponentom.

Oponentom koji misli ozbiljno, kako stvari stoje i “udara ispod pojasa” dodat će HDZ-ovci s kojima smo pričali. On, naime, optužuje HDZ-ovog kandidata za zamjenika načelnika da ne može da mu je diploma krivotvorena. Kao ključni dokaz nudi činjenicu da on nije, kao svi ostali HDZ-ovci, diplomu stekao u isto vrijeme kad je bio na prvoj crti bojišnice, već da je nakon rata odlazio na predavanja.

Iako je pravovaljana diploma u razvijenom svijetu cijenjena i vrednovana, u paralelnom, HDZ-ovskom svijetu, ona je kamen spoticanja. “Naš kandidat za načelnika ima samo završenu osnovnu školu i ,naravno, falscificiranu diplomu aeronautičkih nauka sa sveučilišta u Brotnju. A nezgodno je kad vam je zamjenik školovaniji od načelnika. Srednju školu bi još nekako otrpili, ali valjana diploma, pih…” frca ustima jedan od HDZ-ovaca, i sam lažni profesor geografije. “Ajde bogati, ko da će više kontinete otkrivat, znan ih svih pet, ko da za to triba ić pet godina na fakultet” dodaje.

Kako će se kampanja odvijati, znat će se idućih dana. Hoće li neimenovani priškolovani HDZ-ovac uspjeti dokazati krivovaljanost svoje diplome ostaje za vidjeti. “Nadamo se da hoće. Pravilo se zna. Pop je najpametniji, načelnik je drugi. A svi ostali su iza. Evo, ja sam morao zaboraviti deset slova abecede samo da nebi neko rekao da sam pametniji od načelnika” zaključuje naš izvor.

Razveseli nas klikom:

0 comments