True Blood, 6.sezona

Što će se događati u novoj sezoni? Nemamo pojma, a bojimo se da ni redatelji serije jednako tako ne znaju. Al nema veze, True blood ponovo jaše.

Kad je točno počela pederizacija cool stvari kao što su vampiri autoru ovih redaka nije poznato. U svakom slučaju, Buffy-ubojica vampira i pet, šest ili koliko već nastavaka Sumrak sage dokazuje da je pravljenje vampira budalama zaista daleko doguralo. Dapače, situacija je toliko kritična da noćne krvopije, živi mrtvaci i demonske utvare kojih su se naše bake itekako bojale sada postaju romantični ljepotani zalizanih frizura u koje se njihove unuke zaljubljuju. Hm, rekli bi da vampiri, kao i pederi, imaju za cilj razoriti tradicionalnu kršćansku obitelj, ali, oprostit će nam čitatelji iz Šumadije ili bilo koje druge balkanske vukojebine, sorry što spojlamo, ali vampiri, jebiga, ne postoje. Eto, ako ništa, možete u lokalnog popa prestati kupovati drvene metke jer oni nisu neka realna opasnost. O Bože, gdje je ova recenzija otišla, a tek sam par rečenica napisao.

Vampiri žive noću, a spavaju danju. Nešto kao hrvatski studenti. I ponašaju se slično. Samo što žive vječno. Zamislite da vam je cijela vječnost studentski život. Studiranje filozofije na Filozofskom fakultetu se ne računa kao život iako traje vječnost.
Vampiri žive noću, a spavaju danju. Nešto kao hrvatski studenti. I ponašaju se slično. Samo što žive vječno. Zamislite da vam je cijela vječnost studentski život. Studiranje filozofije na Filozofskom fakultetu se ne računa kao život iako traje vječnost.

U svakom slučaju, dok mainstream mediji šuškaju jeli se Kristen Stewart, daleko bilo, nasmijala i kako izgleda seksualni život mladog vampira starog samo sto deset godina i smrknute sedamnaestogodišnje ljepotice (u razliku među godinama likova ovog nedjela od filma radije nećemo niti ulaziti), te čine li „one stvari“ i u danima kada ona nema menstruaciju, izgubljenu čast vampira brani nedovoljno popularna True Blood koja jaše već šestu sezonu. I pojam jahanje  nije niti malo slučajno upotrijebljen jer se, ukoliko slučajno naletite na ovu seriju, lako možete zabuniti i pomisliti kako gledate nešto iz rubrike fantasy na Youpornu.

U onim rijetkim trenucima kada nema hardcore seksa ova serija nudi nekakvu radnju. Ubijte me sada, vruće je i ne da mi se listati što se sve događalo u proteklih pet sezona, ali priča se dešava u malom mjestu Bon Temps u nekoj pripizdini, američkoj verziji Dalmatinske Zagore. I dok napredniji dijelovi SAD-a vampire pomalo priznaju kao sebi ravne, malo provincijalno seoce negdje na dalekom jugu vampirizam i život poslije smrti i dalje gleda kao urotu protiv normalnih i djelo Sotone (hm, zvuči poznato?!). E sad, priča se vrti oko mlade Sookie koja se zagleda u dvije stotine godina starijeg Billa s kojim započinje svoju avanturu. Uskoro se u igru uključuje otprilike tisuću godina stariji Erik. Osim što se iz epizode u epizodu mijenjaju pozitivci i negativci, seksulane poze i partneri, s vremenom se javljaju i mnogobrojna druga mitska bića: vukodlaci, vile, mjenjači oblika, pošteni HDZ-ovci, vještice, republikanci…

Da ne ispadne da samo hvalim seriju ide i par kritika: serija je, da ne duljim, užasno glupa. Scene, pa i cijele sezone, su nekada jednostavno nabacane da se popuni prostora. Jučerašnji pozitivac u idućoj epizodi  je negativac. Ako ima nekog nesporazuma, ne daj Bože da akteri riješe to jednostavnim razgovorom. Pa zašto bi kvragu razgovarali ako zbog njihove svađe u idućih pet epizoda može poginuti deset ljudi?! Iako pisana prema knjizi, pitanje je znaju li scenaristi gdje ovo sve skupa vodi. Ako ste mrzitelj True blooda i za ljetne večeri radije se opuštate čitanjem Platonove “Države” molim vas da prestanete čitati jer ste došli na svoje.

Eric je vampir već preko tisuću godina, a dok je bio čovjek najviše se volio družiti sa mladom Žuži Jelinek.
Eric je vampir već preko tisuću godina, a dok je bio čovjek najviše se volio družiti sa mladom Žuži Jelinek.

Ipak, osim što je glupa ova serija je zaista odlična. Kad zanemarimo te sitnice kao što su priča, dubina likova, njihovi odnosi i kompleksnost radnje uopće, ovu seriju jednostavno nisam mogao prestati gledati od prvog dana kada sam je otkrio do dana današnjeg. U True bloodu jednostavno ne valja ništa, a to znači da je ova serija točno onakva kakva bi svaka serija o vampirima trebala biti- najčišći i najjednostavniji trash.

Eto, zajebite Sofijine izbore, moraliziranja oko ljudskih prava i prosvjede za bolje sutra. Ispraznite glavu i već danas skinit… ovaj kupite prvih pet sezona. Ne sumnjam da ćete već ovoga ljeta čekati taj vražji ponedjeljak za pogledati novu epizodu šeste sezone koja je, ma vidi vraga- radi toga ovo i pišem, upravo krenula. I da ćete bar milijun puta pomisliti što biste sve radili da postanete vampir. Perverznjaci jedni, nemate pojma na što ćete sve pomišljati 😉

Razveseli nas klikom:

0 comments