Kontrolor ZET-a uhvaćen u službenoj uniformi

“Bilo je presramotno vidjeti ga kako stoji bez civilne odjeće na stanici dok smo čekali tramvaj. Ljudi su se počeli okretati i došaptavati jedni drugima da je to kontrolor, a on kao da je još izazivao prisutne pripremajući na očigled svih svoj uređaj za provjeru karata!”  ispričala je svjedokinja, inače dugogodišnja neplatiša javnog zagrebačkog prijevoza.

Jučer su nakon izlaska iz tramvaja korisnici ZET-ovih usluga prijavili kontrolora karata koji za vrijeme radnog vremena i pregledavanja putnika nije imao civilnu odjeću na sebi. Jasno je svima dao do znanja da namjerava ući u tramvaj, i da to ne bude sve, odmah po ulasku pozdravio je prisutne riječima –Dobar dan, kontrola karata je u tijeku.-

Naime, opće je poznato da u moralna načela tvrtke ZET spada i pravilo da se po ničemu ne smije primijetiti da su kontrolori, da moraju biti „u civilu“ i stajati pokraj skupine osoba neko vrijeme nakon polaska sa stanice te im iznenada pokazati uređaj i predstaviti se kao kontrola.

Iz ZET-a su u priopćenju za javnost najavili sankcije za sve svoje zaposlenike koji se tih normi ne pridržavaju, te su se ispričali javnosti, a najviše svima koji su radi ovog incidenta na vrijeme stigli poslati SMS za kupnju karte. Određeni broj putnika koji je zbog neodgovornog ponašanja kontrolora stigao izići na sljedećoj stanici najavljuje tužbe za neutjerivanje straha tijekom vožnje javnim prijevozom.

 Young Writer.

Razveseli nas klikom:

0 comments