Nakon ručka bivših premijera nestalo šest tanjura, osam žlica, četiri noža i nepoznat broj malih šećera

„Stare navike teško umiru“ prokomentirao je portir kojemu je nestao sat dok se rukovao, ali ne želi upirati prstom ni na koga jer se rukovao sa svima.

HRVATSKA – Danas je u Banskim dvorima održan sastanak i ručak svih bivših premijera s aktualnim premijerom Zoranom Milanovićem. Koja je bila svrha sastanka još uvijek se ne zna, ali sudeći prema ekipi koja se sastala moguće je da se planira scenarij za novi nastavak filma Oceanovih 11, koji će se temeljiti na iskustvima prisutnih.

Krađa na večerama i domjencima datira još iz devedesetih godina kada je Škegro iskoristio trenutak u kojem Tuđman potpisuje nešto i ukrao bocu vina. (video na dnu članka)
Krađa na večerama i domjencima datira još iz devedesetih godina kada je Škegro iskoristio trenutak u kojem Tuđman potpisuje nešto i ukrao bocu vina. (video na dnu članka)

U kuloarima se šuška da su bivši premijeri tu da bi savjetovali aktualnog, ali ta priča ima smisla tek ako Milanović odluči raditi sve obrnuto od onoga što mu kažu. Sastanku nisu prisustvovali Hrvoje Šarinić, Ivo Sanader te Ivica Račan, koji je, prema pisanju nekih portala koji se smatraju ozbiljnima, spriječen radi smrti.

Nakon sastanka priređen je svečani ručak koji je, prema riječima prisutnih, prošao „standardno dobro“. Što to zapravo znači potvrdilo nam je kasnije osoblje restorana gdje se ručak odvijao. „Još nismo procijenili štetu, ali za sada se smo izbrojali da je nestalo oko šest porculanskih tanjura, osam žlica te nešto noževa za maslac. Također, poslije ručka je poslužena kava. Pošto su šećeri već bili na stolu, tek se treba utvrditi točan broj nestalih malih šećera. Al sudeći prema ekipi, taj broj neće biti nimalo bezazlen“ govori nam Darija Šimić, šefica smjene u restoranu.

Ipak, ona je sretna ovom brojkom jer je broj otuđenih predmeta znao biti i veći: „Ma nije ovo ništa. U Sanaderovo vrijeme HDZ je imao otvoren račun ovdje pa su jeli svaki dan. Morali smo otpustiti perača posuđa jer poslije njihovog ručka jednostavno ne bi ostalo ništa da se opere. Svakodnevno smo naručivali nove tanjure. Kasnije je HDZ u kampanji govorio da su digli proizvodnju posuđa za 30%.“

Iako je većina prisutnih napustila ručak bez puno riječi, Jadranka Kosor bila je sretna što se napokon novinari opet interesiraju za njen život: „Joj, ne govorite mi ništa. Pa toliko sam očajna da sam mislili otići na Zrće plesati u toplesu da završim u medije.“

Nešto malo poslije 15 sati uspjeli smo doći do izjave Ive Sanadera koji žali zbog besplatnog obroka i kvalitetnih žlica, ali uvjeren je da će većina prisutnih uskoro doći njemu na ručak.

[alert-note]

Mesića će glumiti De Niro

U Hollywoodu se već odavno šuška da je ručak u Banskim dvorima zapravo početak priprema za snimanje novog filma iz serijala „Oceanovih toliko i toliko“ dok bi u hrvatskim kinima taj film trebao nositi ime „HDZ-ovih osam te još poneko sa strane“. Kako se šuška u kuloarima opet će biti riječ o pametno osmišljenoj pljački, samo što u novom dijelu neće biti riječ o pljački običnog kasina nego cijele države. Glumačka postava još nije poznata, ali procurilo je da je Robert de Niro zainteresiran za ulogu Stipe Mesića. Zlatka Matešu trebao bi glumiti Dani de Vito dok bi Jadranku Kosor trebao utjeloviti Hugh Grant koji je već glumio plačljivog premijera pa ne bi trebao imati problema sa ulogom. Redateljsku palicu trebao bi preuzeti Jakov Sedlar.

[/alert-note]

Razveseli nas klikom:

0 comments