Maja Šuput privedena nakon što je izvela dvije pjesme s novog albuma. Grdović u strahu, Huljići viđeni na granici s Bosnom?

Maja je pjesme izvodila na svadbi, a zločin je tim veći što su nesretni ljudi teroru bili izloženi više od 40 minuta jer je, za razliku od njenog koncerta, sa svadbe nepristojno otići.

Kako javljaju mnogobrojni hrvatski portali, sinoć je za vrijeme svadbe privedena Maja Šuput, hrvatska pjevačica i najpoznatiji svjetski križanac čovjeka i katrana. S njom je u policiji završio i njen bend, a službeni razlog privođenja, javljaju mediji, je taj da je pjevačica bukom narušavala javni red i mir.

Ako bude osuđena, Maja je najavila bijeg iz zatvora uz pomoć malene turpije koju će sakriti između osamnaestog i devetnaestog sloja šminke na licu

Iako je ”buka koja narušava javni red i mir” jedan od najtočnijih opisa glazbe Maje Šuput, svekolika hrvatska javnost, a pogotovo Majini fanovi, Mia (6) i Lana (4), ostali su neugodno iznenađeni činjenicom da vas izvođenje loše glazbe može koštati slobode.

No, prema našim izvorima iz policije, upravo je atak na ”sve lijepo i ugodno, bilo oku bilo uhu” po novom Kaznenom zakonu legitiman razlog za privođenje i lišavanje slobode.

Prema prvim informacijama Maja je privedena nakon što je na svadbi izvela čak dvije pjesme sa svog novog albuma te, kako sada stvari stoje, za svaku od njih mogla dobiti barem godinu dana zatvora.

Iako su brojni svjedoci  potvrdili da je prije izvođenja spornih pjesama Maja Šuput izvodila i svoje starije hitove, kao što je „Čista petica“ s istoimenog albuma iz 2003. godine, u policiji su nam rekli da je na snazi amnestija na sve pjesme napisane prije 2013. godine. U kuloarima je zakon već prozvan ”lex Kassandra” budući da je i više nego očito da se ovom odredbom štite glazbeni zločinci iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Ne treba čuditi da je ovaj prvi ovakav slučaj potajno izazvao tihu paniku među (suvremenim) hrvatskim estradnjacima. Mobiteli većine ”zvijezda” uglavnom su isključeni. Mladen Grdović, kojeg smo uspjeli dobiti, priznaje da je u strahu.

Osim za pjevače, novi kazneni zakon mnogo veću kaznu predviđa za tekstopisce. Upravo to čini interesantnom činjenicu da su na graničnom prijelazu prema Bosni danas viđeni Vjekoslava i Tonči Huljić koji, prema jednom izvoru bliskom Huljićima, užurbano traže papire susjedne države za koje vjeruju da bi ih zaštitili od kaznenog progona po više točaka optužnice. Jedno od češće spominjanih imena u aferi ”Glazbopoli” je i ono splitskog umjetnika Gibonnija, no naš izvor iz policije tvrdi da će eventualna optužnica protiv njega biti podignuta tek kad se dešifriraju njegovi tekstovi, ne prije 2058. godine.

Razveseli nas klikom:

0 comments