MAMURLUK NA HRVATSKI NAČIN Četiri prijatelja iz Splita mrtvi pijani završili u Mostaru i probudili se s diplomama

Otkad je film Mamurluk postavio visoke standarde, ne u kvaliteti filma i humora već u opijanju, svako malo pojavi se priča o nekome tko se napio i probudio na drugom kraju svijeta. Četiri prijatelja iz Splita, junaci naše priče,  nisu se probudila na kraju svijeta već u nedalekoj Hercegovini, ali to ne umanjuje fascinantnost ove priče.

„Sve je počelo u subotu popodne u kvartovskom kafiću u Splitu. Dogovor je bio da na svaki gol Lokomotive eksamo čašu rakije. Netko je iz zajebancije rekao da ćemo ako Lokomotiva pobijedi svaki popiti po bocu. Ni u ludilu nismo mogli vjerovati da bi se to moglo dogoditi. Ali jedni smo drugima dali riječ”. pričaju dečki.

„Sljedeće čega se sjećamo je da smo se probudili u Mostaru, a na stolu su stajale nekakve diplome“, iskreni su novopečeni visokoobrazovani građani.

„Gledao sam to u filmovima; netko se probudi s ružnom tetovažom, netko pored žene kraj koje i Ruža Tomašić izgleda seksi. Ali da se netko probudi kao magistar ekonomije, e to bogami nikada nisam čuo“, priča Luka, jedan od četvorice, shavtili ste,  magistar ekonomije. Duje, do jučer konobar, od vikenda je postao magistar povijesti, Jure je zubar, a Milan pravnik.

„Ha, ha, toliko smo lažni da kraj nas i Hrvatska nogometna liga izgleda vjerodostojno“, kroz šalu se dečki vraćaju na nogomet.

“Kako smo ujutro saznali, vlasnik jednog kafića koji je ujedno i dekan obližnjeg fakulteta nije nam imao vratiti ostatak pa nam je dao četiri diplome”, priču je nekako rekonstruirao Duje.

Ipak, simpatična priča o četiri „pijana magistra“, kako ih u Hercegovini zovu, nije svakom prisjela. Posebno su pogođeni stari studenti, oni koji na mostarskim fakultetima studiraju i po nekoliko tjedana, a još nisu došli do toliko željene diplome.

„Naravno da sam bijesan, ja sam jedan od starijih studenata, već tjednima redovito sjedam u auto subotom, pojavljujem se na fakultetu i plaćam ispite. Toliko sam kuverti polizao zadnjih tjedana da mi je žena potpuno ljubomorna. A što je poanta? Budi dobar student, plati sve u roku, dolazi redovito na fakultet tri mjeseca, a sve sam mogao riješiti da sam se dobro napio i završio u Mostaru“, priča apsolvent medicine koji je istu upisao u ožujku i, kako kaže, ima se pravo ljutiti.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku

Razveseli nas klikom:

0 comments