Rozgin eksperiment s frizurom proglašem najvažnijim ženskim ekperimentom još od vremena Marie Curie

”Neizmjerno sam sretna što hrabre žene i danas koračaju putem koji je za njih utabala velika Marie Curie. Ona je svojim eksperimentom promijenila svijet, a Jelena frizuru i teško je reći koji je od njih bio hrabriji” izjavila je Matea Tomljenović u ime Centra za racionalnost i promicanje kritičkog mišljenja.

HRVATSKA – Eksperiment hrvatske pjevačice Jelene Rozge danas je, kako i spada, zauzeo naslovnice većine hrvatskih novina i portala. Već oko podneva u kuloarima su se mogli čuti glasovi kako se radi o najznačajnijem ženskom eksperimentu u novijoj hrvatskoj povijesti no malo tko se mogao nadati priopćenju Centra za racionalnost i promicanje kritičkog mišljenja iz kojeg su Jelenin eksperiment proglasili ”najhrabrijim eksperimentom još od vremena Marie Curie”.

Iako je ekspreriment popularno nazvan "Operacija Plava Perika" u potpunosti uspio, neka pitanja i dalje su ostala otvorena. Tako se Rozga ne može odlučiti sliči li s novom frizurom više Marilyn Monroe ili Zvončici, vili iz Petra Pana.
Iako je ekspreriment, popularno nazvan “Operacija Plava Perika” u potpunosti uspio, neka pitanja i dalje su ostala otvorena. Tako se Rozga ne može odlučiti sliči li s novom frizurom više Marilyn Monroe ili Zvončici, vili iz Petra Pana.

”Jasno, u eksperimentima s radioaktivnim materijalima Marie je riskirala života, a otkriće radija na kraju je platila glavom. Ali zamislite da Jelenin eksperiment nije uspio! Smrt bi bila milost naspram onog što bi je čekalo kad bi pera naoštrili razni Fashion Gurui i urednici modnih časopisa. Radi se o najvažnijem i najhrabrijem ženskom eksperimentu u slobodnoj Hrvatskoj i danas sam i više nego inače sretna što sam žena” izjavila je Matea Tomljenović iz Centra za racionalnost i promicanje kritičkog mišljenja čija je članica već sedam godina, uz redovita ispisivanja svakih 28 dana.

Iako je i ranije bilo Hrvatiica koje su ekspirementirale s perikom, Jelena Rozga prva je eksperimentirala s perikom koja je iste boje kao njena uobičajena frizura, zavaravši tako svoje vjerne fanove.

„Iako je sve prošlo u redu, Jelenin ekspreiment u svakom je trenutku mogao poći po zlu. Naime, nemali broj Rozginih fanova mislio je da se popularna pjevačica ošišala na kratko, što ju je, komentirali su neki, postarilo za deset godina. Srećom, u popodnevnim satima mediji su smirili nastalu paniku obavijestivši javnost kako je riječ o perici“ govori nam Davor Omčić, jedan od urednika Storya

 Sindikat frizerskih salona, koji obuhvaća preko sto tisuća salona diljem Hrvatske, dakle gotovo jednu trećinu ukupnog broja, u popodnevnim satima oštro se obrusio na Jeleninu frizuru nazvavši je „modnim genocidom kakvog se ne bi postidjela ni Kim Kardashian“. Iako je to nepotvrđeno, saznajemo da su frizerski saloni zabrinuti da se trend perika ne proširi , što bi njih ostavilo bez posla.

„Eksperiment je uspio, prvi korak je napravljen. Napokon je netko dokazao da može staviti plavu periku na plavu kosu. A mnogi su prije mislili da ne postoji ništa besmislenije od zadnjeg Rozginog hita o bureku i toplim krafnama“ završava naš sugovornik.

Razveseli nas klikom:

0 comments