Hrvati šokirani nakon objavljivanja vijesti o smrti Japanca koji nije znao da je završio Drugi svjetski rat: “Drugi svjetski rat je gotov?!”

Hrvatska najčistija stranka prava Ante Pavelić 1941. u svom priopćenju kazala je da je vijest o kraju Drugog svjetskog rata najobičnija novinarska izmišljotina te kako borbe još uvijek traju

Vijest koju su prenijeli svi portali, o smrti japanskog veterana koji sve do sedamdesetih godina nije znao da je gotov Drugi svjetski rat, uzbudila je duhove diljem Hrvatske. Prema našim informacijama s terena, preko devedeset posto Hrvata šokirano je informacijom da je ovaj, Hrvatima srcu mio rat, odavno gotov.

Iako se čini kao reklama za promociju istospolnih brakova, ova slika je jedino što je ostalo čitavo u Hrvatskom domu u Melbourneu nakon nereda izazvanih viješću o kraju rata.
Iako se čini kao reklama za promociju istospolnih brakova, ova slika je jedino što je ostalo čitavo u Hrvatskom domu u Melbourneu nakon nereda izazvanih viješću o kraju rata.

Ovom informacijom posebno je pogođen velik broj hrvatskih svećenika, kojima je ovo prva vijest o kraju Drugog svjetskog rata. „Što da vam kažem, nego da sam šokiran. Recite vi meni o čemu bih sad trebao sat vremena nedjeljom pričati svojim župljanima. Kako im objasniti da Isusa ipak nisu razapeli partizani?“, očajan je jedan svećenik iz Dalmatinske zagore koji se boji da će ubuduće morati propovijedati o Isusu Kristu o čemu, priznaje, ni sam puno ne zna.

Ova vijest posebno je šokirala novinare brojnih hrvatskih tiskanih i online medija, a nakon što se redakcijama proširila vijest da je i Tito mrtav već trideset godina, reagirala su i kola hitne pomoći. U nezgodnoj situaciji su i brojni Hrvati koji će morati naći nove teme za nedjeljne ručkove. “Ja ću još nekako razumjeti, ali što je s mojim desetogodišnjim sinom. Taman  sam mu jučer objasni da se ne druži sa malim Šimunom jer mu je šukundjed bio komesar lokalnog ogranka partije”, govori nam jedan zabrinuti otac, a ovakvih primjera ne nedostaje.

Predsjednik oporbe, Tomislav Karamarko rekao je da su on i njegova stranka odavno svjesni kako je Drugi svjetski rat gotov. „Mi u HDZ-u svjesni smo da je ovaj rat gotov te živimo u sadašnjosti, a ne prošlosti i spremni smo prihvatiti sve izazove koje nudi nova 1991. godina“ kratko je prokomentirao Karamarko.

U Vladi su svjesni važnosti koju je Drugi svjetski rat imao za ljude u Hrvatskoj. „Svjesni smo stvarnosti, rat je zaista gotov, ali ova Vlada nastavit će s dosadašnjim ekonomskim potezima zbog čega će sve više i više ljudi živjeti bijedno kao da rat još uvijek traje“, poentirao je premijer.

Razveseli nas klikom:

0 comments