Otac troje školaraca smatra da vlasnici šlepera traže previše novca za prijevoz školskih knjiga od knjižare do kuće

Nezadovoljni Miro Marić (44), otac troje školaraca, javio nam se u redakciju bijesan zbog činjenice što država ne sufinancira prijevoz školskih knjiga od knjižare do kuće.

“Imam troje djece i jednako toliko kredita. Pomirio  sam se s time da svake godine početkom rujna ja ili supruga vadimo po jedan bubreg da bi djeci kupili knjige. Ali kakva je to država koja nije u stanju sufinancirati prijevoz knjiga kamionom od knjižare do kuće?!”, čudi se Miro koji je do sada za prijevoz koristio kombi, ali ove mu godine najmlađi sin upisuje prvi razred pa kombi više nije bio opcija za prijevoz knjiga.

“A gdje su popratni troškovi? Marka smo prije dvije godine upisali u teretanu da jednom kad krene u prvi razred može dignuti školsku torbu. Sve smo to sami platili”, dodaje majka Lucija dok mijenja zavoj na šavu koji je ostao nakon prošlotjednog vađenja bubrega. “Lako je za ovu godinu, ali lagano nam ponestaje bubrega, a što ćemo onda”, zabrinuto dodaje

Srećom, Marići su nedavno dizali kat na kući da bi imali gdje spremati stare knjige jer, naravno, vrijede jednu godinu pa zbog građevinskih radova posjeduju dvije kariole, tako da djeca ne nose torbe na leđima nego ih guraju ispred sebe.

Inače, ove godine prosječna školska torba iznosit će rekordnih tisuću dvjesto kila, a jednako toliko eura treba izdvojiti za kupnju svih potrebnih knjiga po djetetu. Knjiga iz hrvatskog za peti osnovne ove će godine prvi put doseći deset svezaka, knjiga iz matematike zadržava se na četiri knjige: matematika, vježbenica, Hrvatska politička matematika i matematika privatnog sektora, dok će se vjeronauk ove godine učiti iz tri knjige: Glavna knjiga, Knjiga sin i Book sveti.

Razveseli nas klikom:

0 comments