Otkrivamo pozadinu nereda u Beogradu: Hrvatski dron koga je MORH povoljno nabavio u China shopu zapleo se u albansku zastavu u dvorištu pekare i odletio u nepoznatom smjeru

“U skladu s politikom štednje, šef nabave u MORH-u dao se u potragu za povoljnijim dobavljačima moderne vojne tehnologije. Nakon što u Konzumu nije imao sreće, idealnog partnera pronašao je u China shopu. Oduševljen odličnom ponudom i nevjerojatnim cijenama, odmah je na kredit kupio tri drona za samo 9,99 kn po komadu i sretan kao malo dijete donio ih u ministarstvo obrane.” – ispričao nam je naš izvor.

liam neeson dronUbrzo po uključenju. letjelica je otkazala poslušnost. Ono što je usljedilo bio je čisti crtani film: Nakon što je porušila cijeli ured i razbila prozor, prošla je kroz obližnju pekaru, u dvorištu pekare se zaplela o velikoalbansku zastavu i izgubila se u nepoznatom smjeru. Par dana kasnije, kao što znamo, dron je sudjelovao u incidentu na stadionu u Beogradu.

Što je MORH poduzeo u međuvremenu? Koliko se odgovorno pristupilo situaciji?”
– Čujte, sve interventne jedinice bile su preusmjerene sa prioritetnih zadataka. Dakle gotovo tjedan dana nisu pazili hoće li netko vikati protiv Zdravka Mamića nego su sve bile u potrazi za dronom. Angažiran je i Liam Neeson koji je u 2 nastavka Taken-a (a stiže i treći ) pokazao da je ekspert za albanska pitanja.

Kasno je stigao, a čak je pristao pomoći besplatno, samo pod uvjetom da mu Rade Šerbedžija na kraju zadatka otpjeva “Ne daj se Ines.” – kaže nam naš sugovornik.

Naš izvor kaže da je dokumente o ovome pokušao dostaviti i Index.hr – u, ali s obzirom da smo nekako uboli u onih 4% afera u koje nije umiješan Slavko Linić, Matija Babić nije bio previše zagrijan za objavu.

autor: John Blennon

Razveseli nas klikom:

0 comments