Političar se pozvao na priziv savjesti pa shvatio da je nema

Početkom tjedna hrvatski mediji izvijestili su kako je u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh i posljednji liječnik shvatio da se moderna medicina ne može mjeriti s više od dvije tisuće godina starim bilješkama bliskoistočnih pastira te je, pozvavši se na priziv savjesti, odbio izvršavati pobačaje. Budući da se, zbog fantastičnog spolnog odgoja koji se u osnovnim i srednjim školama providnošću Ministarstva obrazovanja uči isključivo na vjeronauku, mladim djevojkama ponekad dogodi neželjena trudnoća, u određenim krugovima javilo se nezadovoljstvo što u glavnom gradu Hrvatske pobačaje sada izvodi samo baka Barica kombinacijom rakije i poljoprivrednih alata koje joj muž nije odnio u polje.

– Ne želim griješiti dušu. Službeni spolni odgoj nudi i više nego dovoljno suvremenih metoda kontracepcije. Apstinencija pod prijetnjom paklenim mukama, pojasi nevinosti, spriječavanje začeća molitvom ili u teškim iskušenjima spriječavanje začeća grupnom molitvom, da nabrojim samo neke, ali ponekad u 98,5% slučajeva to nije dovoljno. Znate kakva su djeca, teško im je zadržati pažnju, a što može jedan vjeroučitelj koji na raspolaganju ipak ima samo 16 sati vjeronauka tjedno – kaže jedna od nezadovoljnih majki koja i sama strahuje da bi joj kćer mogla zatrudnjeti.

No, čini se da bi se situacija kod bezbožnika koji se seksaju prije braka ipak mogla promijeniti nabolje. Naime, jučer kasno popodne jedan od liječnika u KBC-u Sveti duh pokušao se pred izvođenje pobačaja pozvati na priziv savjesti, ali se naknadno sjetio da je učlanjen u HDZ tako da nema što prizvati.

Neslužbeno, doznajemo kako se radi o dr. Josipu Markoviću koji je tokom popodneva više od dva sata pokušavao prizvati savjest i skoro se srušio od napora.

– Prizvao je svašta. Prvu kuvertu koju je primio, prvu čistačice koja mu je asistirala na operaciji, prvi lijek kojeg je prepisao jer mu je tvrtka koja ga proizvodi platila ljetovanje. Svega je tu bilo, ali savjest nije mogao pronaći. Na trenutak se činilo kao da je blizu, ali onda je priznao da kupuje u Konzuma – izjavio je za Sprdex jedan od liječnika koji ne izvodi pobačaje čak i ako bi to pomoglo ženama pa mu je savjest mirna.

Razveseli nas klikom:

0 comments