Urednik portala smijenjen jer je naslov zaboravio početi s “Nećete vjerovati”

Kako doznajemo, urednik jednog od poznatijih domaćih portal smijenjen je nakon što nigdje u naslovu članka nije napomenuo koliko je isti šokantan, niti je ljude, kako pravila struke nalažu, upozorio kako neće vjerovati onome što će upravo pročitati.

Neslužbeno saznajemo da je riječ o Tomislavu Baliću, dugogodišnjem uredniku net.hr-a koji je u dosadašnjoj karijeri napisao preko 1000 članaka u koje je nemoguće povjerovati od kojih se rado sjećamo legendarnih “Nećete vjerovati što su ovom vepru našli u želudcu” i “Mislila je da može sama piškiti u mraku, a onda se dogodilo ovo…”

Osim specijalizacije za članke u koje je nemoguće povjerovati, Tomislav je poznat kao čovjek bivšeg narkomana PTSP-ovca u zadnjoj fazi Alzheimera koji živi u kartonskoj kutiji kraj Markova trga navodi kao “pouzdan izvor iz Vlade” te je ovaj nesvakidašnji propust šokirao mnoge kolege:

“On mi je svojevrsni uzor. Uvijek je bio rado čitan i upravo zbog toga teško mi je povjerovati da je zaista dobio otkaz”, šokiran je Nenad Pavlović, urednik rubrike o životinjama rođenim s viškom udova u 24 sata koji je na ovu poziciju stavljen nakon što zbog ozljede kralježnice nije mogao više putovati po hrvatskim selima u potrazi za ljudima kojima se ukazala Gospa ili su vidjeli drečavca.

Ipak, mnoge ne čudi da je Tomislav otpušten jer je, saznajemo, još prije tri godine napravio sličan propust. Kao mladom i nadobudnom uredniku jedan novinar mu je dostavio tekst s naslovom “Nives Celzijus opet pokazala više nego inače” na što je Tomislav samo odmahnuo rukom uz komentar: “To je moguće jedino ako je pokazala unutarnje organe”.

Kako će priča završiti, saznat ćemo narednih dana, a ovo je najveći skandal u hrvatskom novinarstvu još otkad je izvjesni Pero Slijepić iz Rijeke tvrdio kako ga članak da Klepetan vara Malenu nije niti malo šokirao iako je u naslovu jasno bilo naznačeno kako je tekst šokantan.

Razveseli nas klikom:

0 comments