TRAGEDIJA U ZAGREBU Student umro od gladi jer mu majka deset dana nije napomenula da dobro jede

Tužna priča dolazi iz Zagreba gdje je policija u popodnevnim satima našla beživotno tijelo Dragana G. (podaci poznati redakciji) nakon što su na dojavu ušli u njegov stan u zagrebačkom kvartu Trnje.

„Muškarac u dvadesetim godinama živio je sam, bio je student, i hetero muško, a zbog tih triju osobina znali smo da će u stanu prevladavati ogromni nered. To nam je dalo nadu da je možda živ i zatrpan u odronu praznih kutija sokova iz menze. Odron praznih kutija od jeftinih sokova drugi je najučestaliji razlog stradanja hrvatskih studenata, odmah nakon stradanja uslijed očeva saznanja o tome da ste zapravo još uvijek prva godina iako ste na faksu već sedam. Nažalost, odmah kad smo ušli u stan naišli smo na beživotno tijelo nesretnog mladića“, priča nam Ognjen Šarić, viši policijski inspetkor zadužen za studentska pitanja.

Da nešto ne štima policiji je prijavila susjeda kojoj Internet već nekoliko dana radi savršeno dobro.

„Otkad je taj momak uselio krade mi Internet. Zadnjih dana sam primjetila da mi je Internet znatno brži. To mi je bilo sumnjivo pa sam pozvala policiju“, prepričava šokirana susjeda koja je željela ostati anonimna.

U razgovoru s prijateljima i rodbinom policija je saznala da je mladić, osim s prijateljima, bio u svakodnevnom kontaktu s majkom iz Splita. Analizom razgovora utvrđeno je da ga majka već deset dana nije pitala što jede, je li uopće jede, a kobna je, kažu istražitelji, bila činjenica što mu nije napomenula da jede redovito i da ne bude gladan. “Momak je jednostavno zaboravio jesti”, kratak je Šarić iz zagrebačke policije.

„Čega smo se godinama bojali sada se obistinilo. Ne želim osuđivati, ali zaista mi nije jasno kako je mogla zaboraviti svoje dijete pitati o hrani. Pa, kvragu, nije valjda da su imali o čemu pričati. Ja sa svojom i nemam o čemu drugo pričati nego o spizi. Moram sada ići, nemam vremena, mala mi se ne javlja, a gore je promjenjivo vrijeme, rekla mi kuma, jutros smo se čule. Moram malu dobiti, ako je netko nije oteo pa se zato ne javlja, da joj kažem da obavezno kad ide vani ponese nešto za staviti preko jer navečer bude hladno“, šokirana i zabrinuta zbog ovog slučaja je Svjetlana Antičević, Zadranka na čelu Udruge majki gladnih i promrzlih studenata koja nam nije mogla dati dužu izjavu jer je autobusom slala paket s hranom gore spomenutoj 24- godišnjoj kćerki.

Razveseli nas klikom:

0 comments