Šuker o umiješanosti u namještanje utakmica: “Pa naravno, trebao sam odraditi neku praksu da bih došao na čelo HNS-a”

Davor Šuker, predsjednik takozvanog Hrvatskog nogometnog saveza našao se pod ozbiljnim optužbama da je tijesno surađivao s braćom Šapina, poznatim po skandalima oko namještanja utakmica.

U HNS-u nisu bili baš raspoloženi za razgovor: „Vidite, meni tri dana trebam samo da nađem spomenutu aferu među papirima. Iako afere razvrstavamo prema abecednom redu i spremamo u onaj hangar preko puta, u zadnje vrijeme HNS ima toliko afera da ih je nemoguće sve razvrstati na vrijeme. Na kraju krajeva, da sam sposobna ne bih tražila vezu da se zaposlim“, govori nam jedna djelatnica HNS-a koja je želila ostati anonimna.

Davor Šuker, do kojeg smo naposljetku došli, također nije bio osobito rječit. „Vidite, ne smijem puno govoriti. Vi dobro znate da ja kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza nemam nikakve ovlasti kad je u pitanju domaći nogomet, pa tako ne smijem ni odgovoriti hoću li svojevoljno napustiti funkciju predsjednika. Ja to naprosto još ne znam. Sa druge strane, optužbe da sam sudjelovao u namještanju su smiješne. Ja sam kod spomenute braće samo odrađivao praksu, pa ne mogu predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza postati bez ikakvog praktičnog znanja i iskustva“, kratak je Šuker koji je naposljetku dodao da ga nepravedno optužuju i da je ukrao zlatne novčiće u avionu.

„To je bilo samo da popunim formu, novčići me ne zanimaju i vratio sam ih. Savezu sam jednostavno morao podastrijeti dokaz da iza sebe imam barem jednu aferu i krivičnu prijavu. Takva je procedura“, zaključuje Šuker.

Razveseli nas klikom:

0 comments