SKRENUO S UMA Umjesto da u njoj s obitelji živi, Dalmatinac preko ljeta u garaži parkira automobil

Zanimljiva ljetna priča dolazi nam s Čiova kod Trogira. Već danima mještani Čiova, Trogira pa čak i Kaštela, zaštićeni debelom hladovinom manje borova koliko divovskih neonskih reklama s pročelja kamenih kuća, raspravljaju o tome je li potez stanovitog Luke Dobrića totalno lud ili totalno genijalan.

On je, prepričavaju nam šokirani susjedi, iz nekog razloga odlučio ne iznajmiti cijelu kuću i s obitelji preseliti u garažu kao svi normalni ljudi.

„Ma što ću vam govorit, s njim uvijek neki problemi, otkad ga znam nikada se nije potuka s nikim od susjeda radi parkinga. Ma šta potuka, nije nikome ni gumu izbušija, a da ne spominjem da ni sa kim nije na sudu“, prepričava nam jedan od susjeda koji upravo tri kvadratna metra veliku smočnicu preuređuje u hostel za posjetitelje Ultra festivala.

O Dobrićima susjedi ne misle dobro. Mala i tradicionalna dalmatinska sredina, priznaju nam, ne podnosi dobro došljake, a Dobrićevi su se na Ćiovo doselili tek prije sedamdeset godina pa je jasno zašto ih ljudi gledaju s nepovjerenjem.

Na kraju smo došli i do samog Luke koji se smije na susjedska prozivanja da je skrenuo, ali dodaje kako ideja o autu u garaži, a ženi i djeci u stanu tijekom ljeta nije njegova. „Tako van rade vanka, u Njemačkoj, garaža in služi za auto cilu godinu, a ne ko u nas da se garaža gradi samo da se ima di liti živit kad se sve iznajmi turistima“, objašnjava ovaj čudni čovjek.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments