Novi prijedlog MOST-a: Premijera ćemo mijenjati svako sat vremena da svaki stanovnik Hrvatske stigne bit predsjednik Vlade, to je najpoštenije

Iako su i Milanović i Karamarko na jučerašnjem sastanku nosili brnjice, susret čelnika HDZ-a, SDP-a i MOST- a ipak nije urodio plodom. Pa iako su mnogi politički analitičari  već pokopali ideju o jedinstvenoj Vladi, iz MOST-a, čini se, ne odustaju od velike koalicije.

“Iako nam nije prošla koalicija sastavljena od MOST-a, HDZ-a i SDP-a, ne odustajemo od koncepta zajedničke Vlade. Dapače, idemo korak dalje i planiramo predložiti koaliciju sastavljenu od 4 i pol milijuna stanovnika Hrvatske”, govori nam visoki izvor iz MOST-a koji nit je visok, nit je izvor, ali je anoniman pa ga slobodno možemo takvim okarakterizirati zaštičeni iza novinarske etike.

MOST planira predložiti da svaki stanovnik Hrvatske postane premijer na sat vremena jer je tako, smatraju u stranci, najpoštenije. U MOST-u računaju na to da su Hrvati urođeni sa svim znanjem o nogometu, povijesti, stanju u Siriji i politici.

“Znate ono kad vam netko kaže “Ajme da je meni vlast na pet minuta, sve bih doveo u red”. Eto, pa svi će takvi dobiti vlast ne na pet minuta, nego na sat vremena. Puno se toga u sat vremena može učiniti”, govori nam naš izvor. “Jednom kad završi jednosatni premijerski mandat, ide se na mjesto predsjednika Sabora pa tako sve funkcije – od sudaca ustavnog suda do javnih poduzeća. Oni snalažljiviji i u taj sat će se moći obogatiti pogotovo ako ih kao predsjednika Vrhovnog suda u taj sat zatekne suđenje nekom tajkunu”, govore nam u MOST-u.

Ipak, kažu, i dalje im je stalo do reformi pa imaju jedan uvjet. Članovi HDZ-a poznati po kleptomaniji i razaranju svega što naiđu na visokim funkcijama moći će biti samo u noćnim satima kad ne mogu napraviti veliku štetu, a uhljebi iz SDP-a i HNS-a na visokim funkcijama bit će samo nedjeljom i praznicima kada, pošto je riječ o prazniku, mogu uzeti slobodno pa za vrijeme svog mandata neće napraviti apsolutno ništa, baš kao ni aktualna vlada u protekle četiri godine.

Tekst poslao čitatelj Darius, Javi se i ti idejom na [email protected]. I, naravno, lajkaj nas na Facebooku.

Razveseli nas klikom:

0 comments