Poglavarstvo grada Troje traži službenu ispriku splitskog gradonačelnika

”Udruga za obranu digniteta Trojanskog rata” najoštrije je osudila nedavni istup splitskog gradonačelnika u kojem svoje seksualne eskapade uspoređuje s podvizima ratnih junaka.

Željko, Fani i mali Frane na izlasku iz splitskog rodilišta

TROJA –  Gradsko poglavarstvo Troje, na čelu s predsjednikom gradskog vijeća i gradonačelnikom Prijamom, zatražilo je službenu ispriku od splitskog gradonačelnika Željka Keruma radi, kako navode, “klevete i oskvrnuća sjećanja na tragično poginulog trojanskog junaka Hektora”. Kako je od ranije poznato, Željko Kerum je svoje seksualne avanture, iz samo njemu poznatih razloga, usporedio s Hektorovim, što je, prema riječima našeg stalnog dopisnika iz Troje, ”posebno pogodilo Hektorovu udovicu Andromahu, kojoj nimalo ne imponira usporedba Željka Keruma s njenim pokojnim mužem, a pogotovo joj smetaju aluzije na njihov seksualni život, koji je njihova osobna stvar”.

Na noge su odmah skočile i brojne udruge, a posebno ”Udruga za obranu digniteta Trojanskog rata” koja smatra neumjesnom usporedbu Keruma sa svojim herojem koji je brutalno mučen i umoren od strane Ahileja, za što ovaj, kako napominju, nikada nije kažnjeno gonjen. “Što je sljedeće? Hoće li se Nevenka usporediti s lijepom Helenom?” – sarkastični su u svom dopisu predstavnici spomenute udruge.

Suprotno višegodišnjoj praksi, iz ureda splitskog gradonačelnika stižu pomirljivi tonovi. Predsjednica Gradskog vijeća , Nevenka Bečić, izjavila je da njen brat nije mislio ništa loše “nega je ‘tio dat’ ko’pliment ‘ektoru” koji im je, kako napominje, najdraži u filmu o Troji.

Neki domaći politički analitičari već su usporedili činjenicu što je nekoć gradonačelnik Troje, Prijam, radi sinove žene, Helene, zaratio sa cijelim svijetom, baš kao što je i gradonačelnik Kerum, radi vlastite žene i njenog restorana na Prvoj vodi, zaratio s udrugama za zaštitu Marjana i promicanje građanskog i demokratskog društva.

Iz izvora bliskih gradonačelniku Kerumu (remeta iz Ogorja, op.ur.) saznajemo da će u znak isprike na Marjanu biti izgrađen kip Zeusa od 120 metara.

Razveseli nas klikom:

0 comments