AMERIČKI FILMOVI VS ŽIVOT U HRVATSKOJ: Prvi dejt

Prvi dejt je stresan, naporan i užasan čin od prvog do zadnjeg momenta. U najboljem slučaju, možeš ostavit ok dojam. U realnom slučaju, ispadaš naporni smor koji postavlja jedna te ista pitanja o muzici, pričaš o svom poslu (bolja varijanta) ili o tome kako ga nemaš (realnija varijanta). Jedva čekaš da završi i nadaš se da nisi bio baš takva katastrofa, iako znaš da jesi. Šalješ joj poruku jer nemaš što izgubiti. Što se žena tiče spoj je vječno razmišljanje o tome je li se onaj prišt na čelu vide i jesi li dobro prekrila brkvoe. (MALI ODGOVOR Prišt se vidi, a brkove moš blajhat sto puta, svejedno se vide)

>> Kad bi se američki filmovi snimali u hrvatskoj realnosti: SAM U KUĆI 

SPOJ U AMERIČKOM FILMU

Upoznao je u klubu gdje se glasna glazba utiša baš kad je odlučio prići djevojci. Prvo je okrenula leđa s poluzbačenom glavom i kurvinjski ustima stisnutim za slamku točno dovoljno diskretno da scenaristi mogu kazati kako nisu željeli aludirati na oralni seks.

A opet dovoljno diskretno da dok u tišini sobe pripremaš toaletni papir za masturbaciju znaš da jesu.

Ona je studentica zadnje godine prava, on mladi manager. Spoj je u restoranu na krovu s pogledom na Empire State Building jer se u New Yorku odasvud vidi Empire State Building.

“Vidiš, nekad sam želio novac, plaću od pola milijuna i pogled od milijun dolara”, kaže on s nepunih 25 na leđima.

“Što sad želiš”, pita ona dok slamkom okreće led u šalici. I to radi kurvinjsi da aludira na nekakav seks ali nije točno što bi to trebalo značiti. Možda meljanje jaja.

“Samo oči u kojima bi se utopio”, kaže je i gleda u plave provincijske oči.

Sljedeća scena – vode romantičan seks. Scena iza. Ona ima trbuh do grla i nula kila viška, on karavan, labradora, kuću u predgrađu i ženu koju ne udaraju trudnički hormoni.

>> Američki filmovi vs Život u Hrvatskoj: Razgovor za posao 

SPOJ U HRVATSKOJ

Nakon što si joj poslao 300 poruka i oblijetao oko nje u jedinoj lokalnoj krčmi otvorenoj nakon 22 sata više i upornije nego HNS-ovac oko direktorkse pozicije u HEP-u, jadnica pristaje na dejt.

Za onih tisuću poruka na koje ti nije odgovorila nekako neuvjerljivo kaže da ih nije vidjela. Nije te briga, ionako želiš samo pojebati.

Dok gledate jelovnik dobro pratiš na koji dio jelovnika joj idu oči.

“Ne doli pizda ti materina di su bifteci, imam samo 200 kuna”, misli su ti toliko glasne da se bojiš da ih može čuti.

“Ja ću velike ćevape s dosta luka”, kažeš konobarici koja izgleda poraženije od talijanske vojske.

Nadaš se da će pratiti tvoj izbor. Samo ne biftek. I samo ne sa lukom, žene moraju držati do tih stvari,  misliš.

“Jedan biftek srednje pečeni”, kaže tvoja izabranica i probija sve tvoje financijske gabarite.

“Nestalo”, spašava te ona poražena konobarica.

“Može pljeskavica sa sirom”, kaže izabranica tvog srca kojoj prvi put primjećuješ podbradak i podočnjake.

Dobro je, ako ne strusiš pet piva imat ćeš za platit. Možda seks još nije izgubljen.

Na večeri ona priča o svim bivšem momku, tome kakav je kreten, kako je prevario sa ženom koja bi trebala biti kuma. Kako u Pakracu nema posla pa je doselila u Požegu. Ti bi pričao o bivšim curama ali ih nemaš. Pričao bi o poslu ali ga nemaš. Nemaš ni PlayStation da budeš dosadan. Pitaš je tri pita kakvu muziku sluša.

Dejt je, realno katastrofa, ali i vaši životi su. Seksate se u tvojoj golf dvojci. Obećaš da ćeš ga izvaditi na vrijeme ali radiš isto što i tvoj stari tvojoj materi na dan kad si nesrećom začet. Kasniš tri sekunde.

Devet mjeseci kasnije, ona ima drob do grla i luđačke hormone. Ti i dalje nemaš novca, posla, stana, ali imaš alimentaciju i zabranu prilaska.

>> Single VS U Vezi: Odlazak u shopping

Razveseli nas klikom:

0 comments