Pet igara zbog kojih će te ostaviti djevojka. Ako već nije.

Usprkos svim prognozama tvoga oca i okoline, nekako si uspio da do tridesete ne ostaneš djevac. Štoviše, za skidanje junfa čak nisi morao ni platiti. Ona nije ni
neugodna za gledati pa ti do dana današnjeg nije jasno zbog čega je izabrala baš tebe, ali nećeš se žaliti.

Druženja s prijateljima debilima si sveo na minimum, a na životne probleme više ne odgovaraš sa citatima iz Gospodara prstenova.

Odrastao si.

Jedino ne možeš prestati igrati sve se nadajući kako će se kad tad pomiriti sa tvojom navikom da 12 sati dnevno lupaš po tastaturi. Jebiga, računaš, i da te ostavi, postoji još četiri milijarde žena. A Witchera su samo tri. Sprdex je zato sastavio listu igara zbog kojih će te, sasvim sigurno, ostaviti cura. Ne zato da ti pomognemo. Nego čisto da znaš, kad preksutra u novom COD-u tamaniti Nijemce, da nisi jedini.

Ima nas još.

5. Football Manager

Ova igra čak i nije ubojica veza prosto iz razloga što uz Managera vezu, osim one internetske, nikad nećeš ni ostvariti. Ne jer ne želiš, nego što nemaš kad. Ako još živiš s roditeljima, manager ima jednu značajnu prednost. Naime, onako dosadan pun slova i grafova, on ni ne izgleda kao igra pa jadnu majku godinama možeš varati da neki kurac zapravo radiš u životu.

A i odijelo koje nosiš dok šalješ ponude za mlade igrače ne odmaže. Da bar negdje nosiš odijelo. Ionako se nećeš ženiti. Bi ti, ali ne možeš. Nisi ti kriv što žene ne znaju cijeniti tri Lige prvaka sa Laziom uzastopce.

A ne padaju ni na priču da si sa Hajdukom osvojio drugo mjesto. Ovo zadnje ti pak nitko neće povjerovati.

4. Witcher 3

Da si svaki sat peglanja Morrowinda, Skyrima, Obliviona i Witchera iskoristio za kopanje zemlje žlicom, do sada bi već imao tunel do kine sa šest traka. Da si to vrijeme iskoristio za učenje, ne bi u tridesetoj upisivao parcijalu treće. Ali nisi, vrijeme si potrošio pametno.

U istraživanje svijeta. Nisi posjetio London, Pariz i Istanbul, ali tamo su ionako svi bili. Konja koji se penje uz potpuno okomitu planinu nitko nije vidio. Možda ćeš to željeti pokazati djevojci, ali ona je ionako davno otišla.

A ljudi kažu da je kosi toranj u Pisi neka atrakcija.

LOL

Ako ti LOL ne znači Laughing out Loud nego League of Legends, onda znaš da si na pravom putu. Da nikad više ne vidiš svjetlo dana. Dok tvoji kolege mijenjaju
poslove, ti mijenjaš pozicije.

“Što kažeš, napustio si posao i otvorio vlastiti odvjetnički ured? To ti je promjena. Ja sam nakon šest godina jungle išao igrati top”

Dobra stvar kod LOL-a je što partija traje oko pola sata. Loša je stvar što ih ne možeš odigrati manje od deset dnevno. Probali smo, ne ide.

PES ili FIFA

O podjeli muškaraca na PESaše i FIFAše nećemo ovdje. To zaslužuje jedan okrugli stol, cijeli vikend i beskonačne količine pive. No, i onda je prije da bi cijeli skup završio općom tučnjavom nego ikakvim kompromisom.

Jednostavno, postoje FIFA-ši i PES-aši i to se nikada neće promijeniti. Srećom, svijet je dovoljno velik za oboje.

Ono što je za žene šminka, za muškarce je PES. Dopustite da vam pojasnimo. Žene su uvijek panične oko toga kako će prvi put izgledati pred muškarcem bez šminke. Tada se vide sve bore, strije, akne, miteseri i druge stvari za koje dok nisi imao curu nisi ni znao da postoje.

Ako joystick nakon partije s prijateljem ne izgleda ovako, to znači da nije bila dobra partija.

Tako je i muškima sa PES-om. Znaš da te nije upoznala dok te nije vidjela da igraš PES. Na prvom dejtu si bio pristojan i uglađen ko Jandroković pred novinarima. Otvorio si joj vrata auta, sa zanimanjem slušao priče ne bi li povali. Na drugom si prvi put opsovao. Na trećem prvi put prdnio. No dok te nije vidjela kako psuješ, grizeš joystick, udaraš glavom u zid, proklinješ sve živo i mrtvo kad na PES-u u 89 -oj primiš odbijanac, nije te upoznala.

Nakon početnog šoka, ako odluči ostati, ženi je. Bolje nećeš naći.

FIFA je godinama lutala od arkade do još veće arkade. No, koliko god nam PES prirastao srcu, treba biti muško i priznati: FIFA je posljednjih godina sve bolja i bolja.Je li bolja od PES-a? To nijedan PES-aš neće priznati. Kao što nijedan fifaš neće reći obrnuto.

CALL OF DUTY

No, dođe taj trenutak kad muškarac mora biti muškarac i ići ratovati. Otkad je COD-a taj trenutak dolazi jednom godišnje. Nekad i češće. Za par dana izlazi novi COD koji se vraća kući- u Drugi svjetski rat. Radnja se odvija, dakle, 1941. godine pa se Hrvatima ne bi trebalo biti teško prilagoditi. Mi se od tamo nismo ni makli.

Ali na to ćemo zaboraviti. Stignete se još oprostiti od svojih najdražih i krenuti prema Berlinu. Ne avionom na romantični vikend, na očaj tvoje djevojke. Nego, kao i svih ovih godina, na tenku. S još boljom grafikom. Ipak, tvorcima najbolje igre u povijesti jedno nikad nećemo oprostiiti. Što još nisu napravili verziju COD-a na Balkanu, pa da se ustaše, četnici i partizani još jednom pošteno pobiju i završe rat koji još samo na ovom nesretnom poluotoku nije kompjuterska igra…

 

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: