Capak: Nakon vlakića, na svadbama zabranjujemo i pjesmu “Ne spavaj mala moja”

Nacionalni stožer zaštite HDZ-a na vlasti objavio je nove preporuke u vezi s koronavirusom.

Nakon što je rečeno da maske ne štite, pa da štite, pa da ne štite , pa da štite, pa da štite bolesne, pa da šire zarazu, pa da sprečavaju zarazu, pa da više štite nego ne štite, odlučeno je da od sutra budu obavezne u javnom prijevozu i trgovinama.

No, najviše pažnje zadnjih dana izazvala su pravila za svadbe.

Virus i dalje hara, ali balkanske svadbe haraju više

Iako su se mnogi nadali da bi virus mogao zaustaviti pandemiju balkanskih svadbi, to nije uspjelo. Naime, usprkos opasnom virusu nastavljene su i balkanske svadbe sa svim svojim dijelovima.

Iako nije jasno zašto bi se itko, pa i koronavirus, pojavljivao nepozvan na ovim događajima, svadbe su postale žarište.

Zbog toga je Nacionalni stožer zabranio tradicionalni vlakić čime kum gubi svoj smisao. Zabranjen je i prisni ples što će mnoge neudane tetke baciti u očaj.

No, stožer je zabranio i pjesmu “Ne spavaj mala moja muzika dok svira”.

Upitani koji je epidemiološki razlog zabrane ovog pirskog hita, iz Stožera su rekli da razloga u epidemiologiji nema, ali stvar je zdrave pameti.

“Kad već branimo, možemo zabraniti to smeće. Nitko se uz tu pjesmu nije zabavio od 1988. Ne znamo ni kako je preživjela do sad. Izdržljivija je od virusa”, obrazložili su iz stožera ovu razumnu odluku.

Hit “Hajde mala dođi u moju sobu” može se održavati, ali s socijalnom distancom. Nužno je, naime, da prođe sat vremena od kad je zadnji gost napustio svadbu.

Razveseli nas klikom:

0 comments