Za ručkom na Staru godinu nasmijao uvijek mrgodnu tetku iz Frankfurta originalnom pošalicom “Vidimo se dogodine”

Uvijek mrgodna tetka Nedjeljka navodno se nije nasmijala cijele godine. Ipak, dvanaest sati prije kraja 2012. Slavici je osmijeh izmamio njen duhoviti nećak Josip.

ZADAR– Obiteljski ručak obitelji Palić iz Zadra, kako doznajemo od jednog anonimnog člana obitelji, završio je sveopćim smijehom i veseljem. Kako nam javlja naš krtica, na uvijek dosadnom starogodišnjem ručku kod Palićevih, došlo je do neočekivanog obrata za koji je zaslužan Josip Palić (23) koji je ranije odavao znakove originalnog i kvalitetnog humora, ali ovakvu virtuoznost duhovitosti malo tko je mogao očekivati.

Zbog spora oko zemlje u Drnišu, na ručku se nisu pojavili članovi obitelji od Josipova djeda brata- njih oko sedamdeset- što je ovaj ručak učinilo jednim od najneposjećenijih u zadnjih pedeset godina
Zbog spora oko zemlje u Drnišu, na ručku se nisu pojavili članovi obitelji brata od Josipovog djeda  – njih oko sedamdeset – što je ovaj ručak učinilo jednim od najslabije posjećenih još od ratne 1942.

Naime, nakon obilatog ručka šire obitelji, potpomognute njemačkom emigracijom, Josip je krenuo na sastanak sa prijateljima oko dogovora za večerašnji doček. „Atmosfera je, tvrdi naš izvor, u jednom trenutku bila malo neugodna jer je običaj da se poslije ručka malo sjedne pa i zapjeva, ako baš hoćete“ govori nam običaje Palićevih naš izvor. Ipak, pjesme za Josipa nije bilo, a on je, da razbije led, na odlasku svima za stolom poručio „Adio ljudi, vidimo se dogodine“.

„Shvaćate, kao dogodine. Danas je stara godina, sutra smo opet svi skupa na ručku. A sutra je već dvijeitrinaesta. Kao vidimo se dogodine, a zapravo sutra“ ridajući od smijeha objašnjavao nam je naš izvor Josipovu bazu na koju se cijela šira obitelj još dvadeset minuta previjala od smijeha. Smijale su se i uvijek mrgodne sestre od Josipove mame, a kada je i tetka Nedjeljka udrila u smijeh svi su znali da su svjedočili velikom trenutku. Naime, u obitelji Palićevih godinama kruži legenda da se tetka Nedjeljka nije nasmijala od Velike Gospe 1962. godine, iako su neki smatrali da se tetka smije redovito ali se to ne vidi zbog brkova.

U svakom slučaju, Josip je ovom originalnom i nikad izrečenom pošalicom sasvim sigurno unio nove standarde u hrvatski humor.

„Moram priznati da ovo ipak nisam očekivao. Josipa pratim otkad je za maskenbal prijatelju koji ništa nije obukao rekao „Dobro si se obukao“. To sam već iskoristio u svojim nastupima, a i ovo ću. Nadam se da ćemo Josipa u narednim godinama moći vidjeti na stand up daskama, a tko zna, daleko bilo, možda jednom odigra epizodnu ulogu u Zauvijek susjedima“ optimističan je jedan poznati zagrebački stand up komičar.

Razveseli nas klikom:

0 comments