Ljevičar s Filozofskog bio prisiljen navijati za Đokovića da netko ne pomisli kako mrzi Srbe

Ljevičar Boris morao je biti posebno oprezan jer je prije samo nekoliko mjeseci uzburkao duhove konstatirajući kako je nogometna reprezentacija zasluženo pobijedila Srbiju te je time potvrdio sumnje da prati nogomet. 

Inače, na Filozofskom će sljedećeg četvrtka biti organizirana zanimljiva debata o tome je li polo na slonovima dovoljno alternativan da bude proglašen sportom vrijednim praćenja ili se radi o nasilju nad životinjama
Inače, na Filozofskom će sljedećeg četvrtka biti organizirana zanimljiva debata o tome je li polo na slonovima dovoljno alternativan da bude proglašen sportom vrijednim praćenja ili se radi o nasilju nad životinjama

ZAGREB – U trenucima dok ovo pišemo u Londonu je završena epska bitka između Andyja Murraya i Novaka Đokovića koji su se borili za titulu osvajača ovogodišnjeg Wimbledona. No, sve je to ništa u usporedbi s bitkom koja se netom prije početka finala odvijala u glavi Borisa Kantolića, 23-godišnjeg studenta filozofije i povijesti umjetnosti.

Boris je u ljevičarskim krugovima otprije poznat po skandalu iz 2008. godine kada je uhvaćen kako gleda nekoliko utakmica Europskog prvenstva u nogometu koje se održavalo u Austriji i Švicarskoj.

Skandal je bio tim veći što se ispostavilo da je Boris tokom čitavog prvenstva navijao za Hrvatsku, a viđen je i kako kupuje bačvicu od 5 litara pive u omraženom Konzumu. Optužbe da je na bočna stakla očevog automobila stavio hrvatske zastavice naposljetku su ipak odbačene te se izvukao samo s tromjesečnom zabranom pristupu KSFF-u, poznatom okupljalištu ljevičara s Filozofskog.

Opečen ovom pogreškom 23-godišnji zagrepčanin je prije ovogodišnjeg Wimbledona na više mjesta provjerio je li tenis dovoljno alternativan da ga je dozvoljeno pratiti i naposljetku je ipak dobio sva potrebna uvjerenja kako tenis u Hrvatskoj prati manje od 500 ljudi što ga eliminira kao mainstream sport.

Oduševljen ovom spoznajom odlučio je javno priznati da će pratiti Wimbledon te se bez prevelikog razmišljanja odlučio kako će navijati za Andyja Murrayja. Škoti su mu, kaže, uvijek bili simpatičan narod.

No, nije moga ni zamisliti da će se već u prvim kolima turnira dogoditi pravi mali pomor favorita. Par ozljeda, par iznenađenja i eto ti u finalu Škota i Srbina. Budući da više nije imao pravo na pogrešku, Boris je nakon nekoliko nesanih noći naposljetku ipak odlučio navijati za Đokovića te je tokom finala na svom Facebook profilu, na koji je, naravno, prijavljen pod pseudonimom, objavio nekoliko poruka podrške srpskom tenisaču.

Kao što je poznato, Đoković se na podršci odužio ekspresnim porazom, Boris se sada mora praviti da je tužan te, najgore od svega, slušati prodike svog oca koji tvrdi da Srbi nikad nisu pobijedili kad je bilo bitno.

Razveseli nas klikom:

0 comments