Zbog kašnjenja plaća zaposleni u državnoj upravi sutra kreću u jednodnevni štrajk radom

Sindikat zaposlenih u javnom sektoru pokazao je da misli ozbiljno te su danas zaposlenicima državne uprave diljem Hrvatske dijelili letke na kojima je potanko objašnjavano što je to rad i kako točno treba raditi.

Zaposlenici državne uprave te još nekih firmi javnog sektora kojima plaća kasni nevjerojatnih deset dana sutra bi, prema najavama sindikata, trebali krenuti u jednodnevni štrajk radom koji će početi već u osam sati ujutro kada zaposlenici najavljuju dolazak na posao.

Neradnike iz slunjskog HEP-a danas je iznenadio kolega Mario za kojega se ranije šuškalo da non stop gleda u monitor. "Srećom, riječ je bila o nacrtanom licu. On je, kao i mi ostali, sve ove godine zapravo spavao", razriješena je misterija među kolegama.
Neradnike iz slunjskog HEP-a danas je iznenadio kolega Mario za kojega se ranije šuškalo da non stop gleda u monitor, a neki su išli toliko daleko nazvavši ga radoholičarom. “Srećom, riječ je bila o nacrtanom licu. On je, kao i mi ostali, sve ove godine zapravo spavao”, razriješena je misterija među kolegama.

 „U planu je da svi zaposleni dođu na posao u osam sati, a zaposlenicima koji godinama vuku bolovanja poslali smo karte s rutama kako jednostavnije doći do radnog mjesta. Da mislimo ozbiljno pokazuje činjenica što smo svim zaposlenicima naredili da surfanje portalima i Facebookom svedu na najmanju moguću mjeru te da ne surfaju duže od sat vremena“, odlučan je Mijo Gabrić, predsjednik Sindikata sindikata zaposlenih u javnom sektoru koji dodaje da su ženama naložili da se sutra suzdrže kuhanja ručka na radnom mjestu. „Neka u Vladi odgovaraju što će nam djeca gladna u školu“, dodaje naš izvor.

Kašnjenje plaća negativno je utjecalo na mnoge zaposlenike. „Što da vam kažem. Rezervirao sam skijanje u Austriji prošli petak sve u nadi da će mi sjest plaća. U četvrtak sam čak otvorio bolovanje, ali iznenadio sam se kad sam u petak vidio da mojih devet tisuća kuna nije sjelo. Možete misliti sramote na poslu kad sam rekao da mi ipak sin nije završio na psihijatriji, zbog čega sam bolovanje prijavio, nego da je govorio da je Milanović sposoban premijer jer ima uvrnut smisao za humor“, govori nam Z.B. koji za ovaj nemar najviše krivi rođaka Šegona, ali i privatnike koji samo gledaju kako ne platiti porez državi.

Prosvjedu se pridružio i Sindikat zaposlenih u javnu upravu preko veze koji broji oko 400 000 zaposlenika u javnom sektoru, te su oni organizirali tečajeve rada jer su svjesni da među svojim članovima imaju zaposlenika koji se nikada nisu susreli s nikakvom vrstom rada na radnom mjestu. „Uvijek me čudilo zašto se mjesto na kojem spavam za novac zove „radno“ mjesto, tako da, moram priznati da me sutrašnji rad, što god to bilo, zaista veseli“, govori nam jedan član ovog sindikata.

Podsjetimo, ovo je najveći štrajk radom, iako ne i prvi. Prije sedam godina, početkom 2007. godine državni su službenici također štrajkali tako što su radili na poslu, doduše samo od dolaska na posao do pauze, što je bilo nepunih trideset minuta.

Razveseli nas klikom:

0 comments